Näringsliv

Wengbrand årets redovisningskonsult

David Wengbrand från Ulricehamn prisas för sin satsning på bokförings-appen Wrebit.
Ulricehamn/Borås • Publicerad 4 oktober 2017
David Wengbrand prisas för att ha brutit ny mark och vara en god förebild i branschen.
David Wengbrand prisas för att ha brutit ny mark och vara en god förebild i branschen.Foto: Aron Engman

Utmärkelsen tillkännagavs vid en gala i Stockholm som branschorganisationen SRF konsulterna delade ut för tredje året i rad. David Wengbrand ansågs vara överlägsen de övriga nominerade i kategorin Årets redovisningskonsult.

– Jag visste att jag var en av 50 nominerade och sedan en av tre finalister, men det var verkligen en överraskning att jag vann. Om man jobbar med det jag gör är det som att vinna Guldbollen, säger David Wengbrand.

Han tillägger att han inte vill ta åt sig hela äran för utmärkelsen.

– Det här är ju ett teamwork så att det bara är jag som får priset är väl lite oförtjänt. Men det är klart att det är superkul att Wengbrand och Wrebit uppmärksammas.

Det var för två år sedan som familjeföretaget Wengbrand redovisning, med säte i Ulricehamn, lanserade bokförings-appen Wrebit. Den riktar sig till småföretagare som vill att bokföringen ska vara smidig. I dag är Wrebit ett eget bolag med David som vd. För några månader sedan gjordes en nyemission när Aggregate media fund gick in som delägare. Sedan dess marknadsförs appen intensivt, och målet är att nå 10 000 användare inom ett år.

”Om man jobbar med det jag gör är det som att vinna Guldbollen. /David Wengbrand”

Juryn uppmärksammar bland annat pristagarens nytänkande och kundfokus, och ser David Wengbrand som en god förebild i branschen.

Kajsa KettilSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.