Annons

Tailor vinner hållbarhetspris

Kostymer med tyger från återvunna petflaskor. Nu har Boråsföretaget Tailor vunnit ett tyskt hållbarhetspris för sin miljösatsning.
Borås/Wiesbaden • Publicerad 11 september 2017
Per Gyllunger fick ta emot en plakett i hållbart material som bevis på den tyska utmärkelsen.
Per Gyllunger fick ta emot en plakett i hållbart material som bevis på den tyska utmärkelsen.

BT skrev i augusti om Tailor konfektion, som ägs av Göte David teko, och deras satsning på hållbara produkter. Det handlar om en större satsning på kostymer inom affärsområdet profil, där tyget är tillverkat av återvunnen polyester och där även andra delar av plagget använder hållbara material.

Nu har satsningen skördat frukt i form av ett pris på en mässa i Tyskland. På mässan PSI sustainability i Wiesbaden kunde företaget via produktchefen Per Gyllunger ta emot pris för ”rekommenderad hållbar produkt” i kategorin.

Annons

– PSI arrangerar en stor mässa för profilprodukter, den största promotionsmässan i Europa. Nu arrangerade de också denna hållbarhetsmässa. Jag hade inte förstått hur stort detta var, där fanns riktigt stora företag i branschen.

Och i kategorin hållbara produkter fick Borås det hedrande priset.

– Även om vi inte är så stora som många av företagen som deltog, var det en stor satsning på oss. Det är ingen experimentprodukt utan produkter som når slutförbrukare, som till exempel personalen på Liseberg. Och det är ju roligt att se att det ger ett sådant resultat.

– Det här ger blodad tand och en väldig skjuts framåt. Nu får vi inspiration och energi att köra vidare. Och den här utmärkelsen betyder mycket när vi ska sälja produkterna inom profilbranschen.

Valdemar LönnrothSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons