Annons

Swartling slutar på Gina tricot

Han har varit administrativ chef, operativ chef, finanschef och även vd. Nu slutar Per-Johan Swartling efter mer än tio år på Gina tricot.
Borås • Publicerad 28 september 2017
Den mångårige Gina tricot-chefen Per-Johan Swartling lämnar nu modeföretaget.
Den mångårige Gina tricot-chefen Per-Johan Swartling lämnar nu modeföretaget.Foto: Jan Pettersson

I ett brev som gick ut till personalen på företaget på onsdagen, vilket BT tagit del av, meddelar den 57-årige chefen att han kommer att sluta på företaget i slutet av november och kommer att vara kvar på kontoret till 13 oktober.

Han förklarar vidare att han varit många år i bolaget där en del varit mycket framgångsrika och en del varit tuffa. Han skriver också att det varit ett privilegium att jobba med alla på företaget. Det framgår inte vilka framtidsplanerna är.

Annons

Under merparten av de drygt tio år han varit på Gina tricot har Per-Johan Swartling varit administrativ chef. Efter det vakuum som uppstod mellan att Göran Bille slutade som vd och Magnus Månsson tillträdde var Swartling såväl vd som operativ chef – och dessutom finanschef tills den tjänsten tillsattes.

Vd Magnus Månsson har följande att säga om att Per-Johan Swartling slutar:

– Det blev officiellt igår. Det är väldigt odramatiskt, han har valt att lämna bolaget. Han har varit en fantastisk hjälp för mig under transittiden och en enorm kraft i bolaget. Jag är mycket tacksam för det han gjort för bolaget och för mig.

Slutar han frivilligt?

– Ja, det gör han definitivt.

Varför slutar han?

– Den frågan får du ställa till honom.

BT har sökt Per-Johan Swartling för en kommentar.

Valdemar LönnrothSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons