Annons

Renault-Nissan och Mazda satsar på elbilar

Det är inte bara Volvo som ser en elektrifierad framtid för sina bilar, nu kommer andra märken slag i slag.
Ekonomi • Publicerad 15 september 2017
Renault Symbioz är ett futuristiskt elfordon som presenterades på Frankfurtmässan.
Renault Symbioz är ett futuristiskt elfordon som presenterades på Frankfurtmässan.Foto: Arne Dedert

Biltillverkaren Renault-Nissan-Mitsubishi utlovar tolv olika modeller som är helt eldrivna inom sex år liksom ett dussintal modeller som är självkörande. Det sade vd:n Carlos Ghosn i samband med att företaget presenterade sin strategiplan fram till år 2022.

– Elbilar kommer att stå för mer än 20 procent av vår försäljning 2022, sade Ghosn.

Annons

Målet 2022 är att sälja 14 miljoner bilar, en ökning med 40 procent. Aktien har stigit 0,4 procent under förmiddagshandeln.

I samband med Frankfurts bilmässa presenterade Renault sin nya modell "Symbioz".

Samtidigt verkar elbilar bli japanska Mazdas melodi från och med i början av 2030-talet och framåt. Alla modeller ska vara eldrivna vid det decenniet, rapporterar japanska Kyodo News utan att ange några källor.

En talesperson för Mazda vill inte kommentera uppgifterna. Mazda har tidigare ingått i samarbete med konkurrenten Toyota kring utvecklingen av elbilar och bland annat Volvo cars har meddelat att deras modeller ska vara eldrivna från och med 2019.

Valdemar LönnrothSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons