Annons

Nytt logistikföretag flyttar till Viared

Efter årsskiftet flyttar Elanders Sverige AB till Viared där bolaget ska bygga upp en ny logistikverksamhet.
Viared • Publicerad 11 december 2017
Efter årsskiftet får Elanders tillgång till lokalerna i Viared och börjar bygga upp sin verksamhet.
Efter årsskiftet får Elanders tillgång till lokalerna i Viared och börjar bygga upp sin verksamhet.

Det berättar fastighetsbolaget Castellum, som från och med januari 2018 hyr ut en 14 500 kvadratmeter stor logistikbyggnad i Viared.

Det över 100 år gamla företaget Elanders har rötter i tryckeribranschen, men har de senaste åren satsat alltmer på sin verksamhet inom så kallad supply chain, vilket Elanders beskriver som avancerade logistik- och distributionslösningar. I verksamheten ingår även lättare produktion, förklarar Peter Thyrén som arbetar med affärsutveckling på Elanders.

Annons

Bolaget finns i ett 20-tal länder, och 75 procent av den totala omsättningen kommer från just lösningar för logistik och distribution.

– Elanders är inte bara ett tryckeri i dag. Vi sysslar till största delen med logistik och supply chain. Vi är stora på det området i Tyskland och vill nu ta det till Sverige, säger vd:n Per Brodin.

Huvudkontoret ligger i Mölnlycke, och Viared kändes som ett logiskt val för nyetableringen.

– Vi har många potentiella kunder i Borås, det är nära till Göteborg och så finns det ju en tradition av logistik och näthandel, tillägger han.

Blir det några nya arbetstillfällen i Borås?

– Det blir det. Vi startar verksamheten under kvartal ett och ska bygga upp lager- och logistikanläggningen, men hur många arbetstillfällen det blir vet jag inte nu, säger Per Brodin.

Hyresvärden Castellum ser att efterfrågan på lager- och logistikanläggningar i Västsverige fortsätter att vara hög.

– Elanders hyr sedan tidigare lokaler hos oss så vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, skriver Cecilia Fasth, vd för Region väst i Castellum, i ett pressmeddelande.

Kajsa KettilSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons