Annons

Nu kan du abonnera en Volvo

Samtidigt som Volvo Cars premiärvisade sin nya lilla suv, XC40, lanserade bolaget också ett nytt slags bilägande. För motsvarande cirka 7 000 kronor i månaden kan kunderna abonnera på bilen i två år precis som många gör med mobiltelefoner i dag.
Motor • Publicerad 21 september 2017
Volvo Cars har presenterat sin nya modell XC40.
Volvo Cars har presenterat sin nya modell XC40.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Volvo Cars har de senaste veckorna i flera Youtube-fimer trummat in budskapet att XC40 är en suv för den moderna storstadsmänniskan, eller familjen, som är intresserad av kultur, mode och annat som hör till bilden. Det är ingen slump att bolaget förlagt lanseringen till Milano där samtidigt den internationella modeveckan pågår.

När täcket lyftes från bilen pekade vd Håkan Samuelsson på designen, som har många likheter med de större XC60 och XC90, men också olikheter som ska appellera till målgruppen. Han lyfte också fram säkerheten där XC40 delar mycket av tekniken med de större modellerna.

Annons

Men han presenterade också ett nytt sätt att "äga" eller abonnera bilen för 699 euro (cirka 7 000 kronor) i månaden. Då ingår service, verkstadsbesök och däckbyte i länder där det behövs. Från torsdagen rullas abonnemangsformen ut i Sverige och sex andra europeiska länder. Enligt Volvoledningen kan det bli aktuellt att även ta in större modeller i abonnemangsprogrammet Care by Volvo.

– Vi blir först i världen med den här typen av abonnemang där priset är detsamma i de europeiska länderna. Avtalet löper under 24 månader och sedan får kunden en ny bil. Det blir precis samma sak som många är vana vid när det gäller mobiltelefoner, förklarade Håkan Samuelsson.

Han påpekade också att Volvo med den nya suven ger sig in i ett getingbo. Håkan Samuelsson ser helt klart de tyska premiumtillverkarna som de främsta konkurrenterna, men faktum är att andra tillverkare från Europa och Asien också förbättrar kvaliteten på bilarna och håller klart lägre priser.

– Troligtvis är det här segmentet, små suvar av premiumkvalité, det som växer snabbast i världen i dag. Den här bilen är helt klart rätt produkt för framtiden, sa han.

De dyrare XC40-modellerna med motoralternativen T5 och D4 kommer att kosta mellan 420 000 och 440 000 kronor. Vid årsskiftet kommer fler versioner med mindre bensin- och dieselmotorer. Den billigaste kommer att kosta strax under 300 000 kronor.

TT
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons