Näringsliv

Folkfest när Ica Maxi klippte bandet

Klockan tio på tisdagsförmiddagen öppnade Ica Maxi. Uppskattningsvis 700-800 kunder passerade in i butiken under de första 20 minuterna.
Ulricehamn • Publicerad 5 juni 2018
Ica-chefen Calle Prammefors klippte bandet till den nya butiken med hjälp av dagens första kund.
Ica-chefen Calle Prammefors klippte bandet till den nya butiken med hjälp av dagens första kund.Foto: Pernilla Rudenwall

Runt 250 nyfikna hade samlats utanför Ica Maxi-entrén då butikschefen Calle Prammefors med en sax i ena handen tog klivet upp på den lilla scen som provisoriskt ställts upp inför invigningen. Han presenterade sig själv kort och hyllade sina medarbetare som jobbat hårt för att färdigställa allt inför öppningsdagen.

– Det har var stressigt med fruktansvärt kul, säger Prammefors när den första vågen av kunder passerat in genom snurrdörrarna.

Det var stundtals trång i snurrdörrarna in i butiken.
Det var stundtals trång i snurrdörrarna in i butiken.Foto: Pernilla Rudenwall

Kommunstyrelsens ordförande Mattias Josefsson (S) höll ett kort tal. Josefsson poängterade kommunens utveckling och att nya verksamheter är en konsekvens av att Ulricehamn växer. Han pratade också om de nya arbetsplatser som skapats ute vid Ubbarp det senaste året.

En av dem som fått jobb på Ica Maxi är Fanny Lidén som under öppningstimmarna satt i en av kassorna.

– Jag pluggar i Norrköping och ska jobba här under sommaren. Det är jättebra för Ulricehamn att det finns den här typen av arbetsplatser som tar emot många unga. Det är många som precis som jag kommer att jobba här när det är ledigt från skolan, säger Lidén.

Efter att Calle Prammefors klippt bandet tillsammans med första kunden vällde kunderna in. En del fastnade i förbutiken, en del hos det nya apoteket medan det stora flertalet gick rakt in i den stora Ica-butiken.

– Vi var lite nyfikna på den nya affären så vi passade på att åka hit och handla. Det verkar som att vi inte var ensamma om det. Nu första gången var det lite svårt att hitta varorna men vi får lära oss med tiden, säger kunden Inger Samuelsson.

När en knapp timma hade gått kunde nya Ica-chefen Calle Prammefors andas ut. Då hade nästan 1 000 kunder redan passerat in genom grindarna.

– Jag har faktiskt sovit dåligt i natt. Jag låg och tänkte att det kanske inte kommer någon. Nu

känns det jättebra och allt verkar fungera som det ska. Alla vi som jobbar här har väntat på detta.

Foto: Pernilla Rudenwall
bild 1/8
Fanny Lidén
Calle Pammerfors är nöjd och glad över att öppningen gick så smidigt.
Jessica Josefsson, kassachef på IcaMaxi
Fanny Lidén

Henrik EricksonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.