Annons

McDonald’s Ulricehamn får ny ägare

McDonald’s Ulricehamn får ny ägare. Efter 30 år i branschen blir Marcus Adén, 48, den nya franchisetagaren för restaurangerna i Ulricehamn och Falköping.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ulricehamn • Publicerad 16 maj 2023 • Uppdaterad 17 maj 2023
McDonald's Ulricehamn får ny ägare. Efter 30 år i branschen blir Marcus Adén den nya franchisetagaren för restaurangerna i Ulricehamn och Falköping.
McDonald's Ulricehamn får ny ägare. Efter 30 år i branschen blir Marcus Adén den nya franchisetagaren för restaurangerna i Ulricehamn och Falköping.Foto: Pernilla Rudenwall

Under en längre tid har Marcus Adén jobbat nära franchisetagare med förhoppningen om att någon gång själv kunna ta över en av kedjans restauranger. Efter att ha haft ögonen på Ulricehamn och Falköping under sin tid som manager på McDonald’s kom till slut erbjudandet om att få köpa dem.

– Jag har länge tyckt att Ulricehamn och Falköping är fantastiska restauranger med väldigt duktiga anställda, så mitt önskemål var att få köpa just de här två restaurangerna, säger Marcus Adén, som är bosatt i Torslanda i Göteborg.

Som franchisetagare har man bland annat kontroll över schemaläggning och rekrytering.
Som franchisetagare har man bland annat kontroll över schemaläggning och rekrytering.Foto: Pernilla Rudenwall
Annons

Hur stora utvecklingsmöjligheter har man som franchisetagare?

– Det finns stora möjligheter, men också tydliga ramar för att gästerna ska känna igen sig. Möjligheter att styra själv finns framför allt i driften, så som rekrytering och schemaläggning. Att ta hand om sin personal. Vi har ju många anställda med skilda bakgrunder, vilket påminner mig om när jag själv började.

Som 16-åring fastnade han för restaurangbranschens höga tempo, och fascinerades över vad som kunde uppnås med teamwork, ordning och fokus på detaljer.

Tror du att din egen bakgrund har en påverkan på dig som franchisetagare?

– Jo, men det tror jag. Både för gäster och medarbetare. Det är kul att se unga i samma position som jag själv var och kunna ge dem samma möjligheter, säger Marcus Adén.

Marcus Adén började jobba på McDonald’s redan som 16-åring.
Marcus Adén började jobba på McDonald’s redan som 16-åring.Foto: Pernilla Rudenwall
Johann RothoffSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons