Annons

Många flög från Landvetter under sommaren

Nästan två miljoner passagerare flög från Landvetter under sommarmånaderna, visar färsk statistik. Den regionala flygplatsen såg en större ökning än andra flygplatser.
Landvetter • Publicerad 8 september 2017
Det blir fler starter och landningar från Landvetter i takt med att antalet passagerare ökar.
Det blir fler starter och landningar från Landvetter i takt med att antalet passagerare ökar.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Göteborg Landvetter flygplats har sett en ökning de senaste åren vilket späddes på ytterligare när Säve flygplats lade ned i Göteborg och flygtrafiken där flyttades till Härrydaflygplatsen. Nu visar färsk statistik att antalet passagerare fortsatt att öka även under den hektiska sommarperioden, då många västsvenskar flyger till semestermål.

Drygt 1975000 flög från Landvetter perioden juni–augusti, vilket är en ökning med nästan nio procent jämfört med samma period i fjol.

Annons

Hittills i år har cirka 4530000 passagerare flygt till eller från Göteborg Landvetter flygplats, vilket är en ökning med sju procent jämfört med ifjol.

Totalt i landet reste 11700000 passagerare från Swedavias flygplatser under sommaren, vilket var en ökning med åtta procent. Av dessa flög 7600000 från Stockholm Arlanda flygplats, vilket innebar en nästan lika stor ökning av passagerarandelar som Landvetter.

Enligt ett pressmeddelande från Swedavia räknar det statliga flygplatsbolaget med att passagerarna bara kommer att fortsätta att öka de kommande åren.

Valdemar LönnrothSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons