Näringsliv

Lägre vinst för Autoliv

En lägre vinst än analytikerna hade trott, men mycket är på gång i bolaget. Så såg kvartalet ut för bilsäkerhetsföretaget Autoliv med verksamhet i Vårgårda.
Ekonomi • Publicerad 26 oktober 2017
Jan Carlson, vd Autoliv. Arkivbild.
Jan Carlson, vd Autoliv. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Bilsäkerhetsjätten Autoliv redovisar en vinst före skatt på 132,5 miljoner dollar, motsvarande cirka 1,1 miljarder kronor, för tredje kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 185 miljoner dollar motsvarande period 2016.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 169 miljoner dollar, enligt Reuters sammanställning.

Omsättningen uppgick till 2 500 miljoner dollar, jämfört med 2 461 miljoner ett år tidigare.

"Det tredje kvartalet utvecklades väsentligen som vi förväntade oss. Vi är mitt i en intensiv period av att förbereda oss för vår framtida tillväxt", skriver vd Jan Carlson i en kommentar.

I september meddelade Autolivs ledning att man överväger en delning av bolaget. Enligt Jan Carlson förlöper översynen enligt plan, och Autoliv räknar med att lämna en uppdatering före årsskiftet.

TT
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.