Näringsliv

Ikea vill att du ska kissa på annonsen

Kissa på annonsen – och få familjerabatt. Det är det något udda upplägget bakom en ny kampanj från Ikea, där du kan få en spjälsäng för halva priset om du bevisar att du är gravid, skriver Resumé.
Ekonomi • Publicerad 11 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Pappersannonsen, som trycks i begränsad upplaga och som bland annat publicerats i Amelia, ser ut som en helt vanlig annons – med undantag av en liten ruta där man ska applicera ett urinprov. Tekniken bygger på antikroppar som binder ett graviditetshormon, vilket ger en färgförändring i pappret – varpå den tidigare osynliga texten om rabatt träder fram. Reklambyrån som ligger bakom idén säger att annonsen tagits fram "med glimten i ögat".

Kampanjen har uppmärksammats av bland annat amerikanska CBS News och även väckt reaktioner på Twitter. "Nej, Ikea. Ingen vill kissa på en tidning för att få en rabattkupong. Ingen", skriver en användare. "Jag undrar om Ikea tänkt igenom det här", undrar en annan.

Kajsa KettilSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.