Annons

H&M nådde inte förväntningarna – men kursen stiger

En ökning med försäljningen – men inte så mycket som analytikerna hade trott. Så ser H&M:s senaste kvartal ut. Men eftersom höstförsäljningen börjat bra steg aktiekursen.
Ekonomi • Publicerad 15 september 2017
STOCKHOLM 20160629H&M med vd Karl-Johan Persson ökade försäljningen – men inte lika mycket som förutspått.
STOCKHOLM 20160629H&M med vd Karl-Johan Persson ökade försäljningen – men inte lika mycket som förutspått.Foto: Henrik Montgomery/TT

Klädkedjan H&M:s totala försäljning under kvartalet 1 juni–31 augusti ökade med fyra procent i lokala valutor jämfört med samma period föregående år.

Detta var något sämre än analytiker hade förväntat sig enligt en Reuters-enkät som förutspådde en ökning med fem procent.

Annons

"Försäljningen i kvartalet präglades av att sommarrean var betydligt större än i motsvarande kvartal föregående år – både avseende antal varor och snittrabatter – vilket hade en dämpande effekt på försäljningsökningen", skriver H&M i ett pressmeddelande

Antalet butiker i koncernen per den 31 augusti 2017 uppgick till 4553 butiker jämfört med 4135 butiker vid samma tidpunkt föregående år.

Marknaden reagerade med en tydligt stigande börskur. Bakgrunden är bland annat bra försäljning av höstkollektionen liksom att antalet butiker nu är tio procent högre än föregående år.

Valdemar LönnrothSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons