Näringsliv

Här är Sjuhärads superföretag

17 företag i Sjuhärad har haft en så positiv utveckling de senaste åren att de kvalificerar sig på listan över ”superföretag”
Sjuhärad • Publicerad 18 oktober 2017
Ägaren av Textile tube, Olof Sämgård (till höger), talar med medarbetaren Jonathan Lindskog vid den specialtillverkade symaskinen för företagets textiltuber i Örby.
Ägaren av Textile tube, Olof Sämgård (till höger), talar med medarbetaren Jonathan Lindskog vid den specialtillverkade symaskinen för företagets textiltuber i Örby.Foto: Valdemar Lönnroth

BT skrev tidigare i veckan om ”tillväxtligan”, där Almi listar vilka företag som hade kraftigast utveckling i fjol. Samtidigt har tidningen Veckans Affärers lista över ”superföretag” i Sverige publicerats. Affärstidningen fokuserar i stället på utvecklingen de fyra senaste åren när det gäller tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital.

Och i år kvalar 17 företag i Sjuhärad in på listan – lika många som i fjol. Flera företag har nu legat flera gånger på listan och välkända, som till exempel Lager 157, Eton och J.M. Alsén design – Morris Stockholm. Men här finns också en rad nya företag. Ett sådant är Textile tube i Örby. De var med på Almis tillväxtliga i fjol och eftersom tillväxten fortsatt blir de nu utnämnda till superföretag. Företaget använder textilmaterial och lim för att laga gamla rör och exporterar produkten till flera marknader.

– Ja, vi har en fortsatt positiv tillväxt i företaget, konstaterar grundaren Olof Sämgård.

Företaget är inte beroende av konjunktursvängningar heller.

– Renovering av rör behöver göras oavsett konjunkturläge.

Ser man till Veckans Affärers lista i stort så är det fler företag än någonsin som kvalar in på listan, vilket har att göra med den goda konjunkturen. Bland de tio största företagen på listan märks till exempel Apoteket Hjärtat, Ikea i Sverige, Biltema och Derome byggvaror i Veddige. Att det går mycket bra för fordonsindustrin märks också – det överlägset största företaget bland superföretagen är Volvo lastvagnar som kvalar in med en omsättning på drygt 65 miljarder kronor.

Valdemar LönnrothSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.