Annons

Ellos satsar på e-handel – med fysisk butik

Ett år efter invigningen av Ellos home i Stockholm presenterar bolaget nästa satsning på en fysisk butik.
Göteborg • Publicerad 27 november 2017
För drygt ett år sedan öppnade Ellos home i Stockholm. Nästa satsning blir till våren i Göteborg.
För drygt ett år sedan öppnade Ellos home i Stockholm. Nästa satsning blir till våren i Göteborg.Foto: Alexander Mahmoud

Hösten 2016 tog Boråsbolaget Ellos steget från kundernas skärmar till en första fysisk butik på tio år. Konceptbutiken Ellos home öppnade i gallerian Mall of Scandinavia. Enligt Ellos inkpschef var tanken att butiken skulle butiken ge kunderna möjlighet att klämma och känna på sortimentet.

Kort efter invigningen besökte BT butiken, och då berättade butikschefen Shelley Grundén att satsningen hade tagits emot väl av Ells kunder:

Annons

– Vi har jättemånga som kommer in och säger "äntligen! Det var inte en dag för tidigt!". De säger att de har väntat på det här, sade hon då.

Ett år senare beskriver bolaget den fysiska butiken som en lyckad satsning. Nu presenterar de planerna på ytterligare en butik, som öppnar i Göteborg till våren. Läget är centralt i korsningen Kungsgatan/Korsgatan, är tänkt att bli en mötesplats, och den 300 kvadratmeter stora butiken ska rymma främst möbler, belysning, mattor och dekoration.

– Butiken i Mall of Scandinavia har blivit en succé och nu är det dags för oss att öppna en butik i Göteborg. Kunder är välkomna att slå sig ner, ta en kaffe, få tips av säljarna i butiken och uppleva Ellos höga modegrad, skriver Carina Ladow, sortiment- och designchef, i ett pressmeddelande.

Fokus ligger fortfarande på e-handel. Syftet med de fysiska butikerna är till stor del att uppmärksamma kunderna på Ellos som varumärke och locka beskare till sajten.

Kajsa KettilSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons