Annons

Det vet vi om nya Apple-telefonen

Face ID istället för Touch ID och 3D-animerade emojis. Enligt en läcka är det några av nyheterna när Apples nya telefon släpps på tisdagen.
Ekonomi • Publicerad 12 september 2017
En läcka har avslöjat nya detaljer om Apples nya telefon som släpps under tisdagen. Arkivbild.
En läcka har avslöjat nya detaljer om Apples nya telefon som släpps under tisdagen. Arkivbild.Foto: Alan Diaz

Förväntningarna är höga inför lanseringen efter år av blygsam förnyelse. I helgen avslöjades flera detaljer om nya Iphone 8 i vad BBC rapporterar som den största läckan som Apple utsatts för. Det är också oklart om det beror på ett misstag eller om någon från företaget har läckt informationen till 9to5Mac som var snabba att sprida nyheten.

Bland nyheterna finns ny teknik för inloggning. Touch ID ser ut att ersättas av Face ID, vilket verkar vara ansiktsskanning med 3D-kamera. 3D-effekterna kommer också piffa upp emojisar och kalla dem animojis. De kan använda ditt ansiktsuttryck och ditt röstläge för att skapa uttrycksfulla animerade meddelanden. Det finns också uppgifter om att det ska vara möjligt att ladda telefonen trådlöst.

Annons

Hemknappen ser ut att försvinna. Istället kommer gester att ersätta navigationen. Digitala assistenten Siri ska utgöra en huvudroll i den nya telefonen. NyTeknik skriver att med den nya mjukvaran väntas Siri lära sig mer om människor och dela med sig av informationen i andra Siri-aktiva-enheter

Telefonen väntas kosta runt 1000 dollar, vilket motsvarar runt 8000 kronor.

TT
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons