Annons

900 laddade entreprenörer drog igång sina verksamheter

En större kull än ifjol med en helt ny regionchef. På torsdagen var det kick-off för Ung företagsamhet, med elever från hela Sjuhärad på plats i Åhaga.
Borås • Publicerad 14 september 2017
Vendela Bjelkholm, Sven Eriksonsgymnasiet, Theresa Lénberg, regionchef för UF, och Stina Persson, Sven Eriksonsgymnasiet, var några av deltagarna på evenemanget på Åhaga som markerade starten på UF-året.

Ung företagsamhet hjälper varje år gymnasieungdomar att driva projektföretag, för att på så sätt lära sig entreprenörskap. Och på torsdagen gick startskottet för årets verksamhet, där inbjudna föreläsare inspirerade och företag berättade om sina verksamheter för 900 gymnasieungdomar från hela Sjuhärad.

Helt ny som regionchef för Ung företagsamhet Älvsborg är Theresa Lénberg. Hon har tidigare jobbat på EY (tidigare Ernst & Young) som skattejurist, arbetat med EY:s entreprenörstävling samt varit lärare på högskolan.

Annons

– Jag gillar verkligen att jobba med ungdomar, vilket ju där här jobbet handlar om förklarar hon.

BT talade också med två av de många gymnasieungdomarna. Stina Persson och Vendela Bjelkholm går i tvåan på entreprenörsprogrammet på Sven Eriksonsgymnasiet.

– Man känner ju verkligen att man vill göra något bra av det här – tidigare års elever från entreprenörsprogrammet har gjort bra ifrån sig, säger Stina Persson.

– Vi har två olika företagsidéer. Det ena handlar om en träningsväska med ett bra fack för skor. Den andra som vi tittar på är en tandkrämspump, där man kan pumpa ut tandkräm på samma sätt som man gör med tvålbehållare.

Vendela Bjelkholms UF-företag har också en tydlig produktidé:

– Vi har kollat på hållarna för smartphones man använder när man tränar och vill utveckla en hållare med klämma som man lätt kan sätta fast i byxlinningen.

Arbetet med att utveckla företagen pågår under hösten och efter årsskiftet kulminerar projekten i den stora UF-mässan på Åhaga i mars.

Valdemar LönnrothSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons