Lokala nyheter

Frias från misshandel med sax

Ulricehamn Artikeln publicerades
Foto:Jan Pettersson

Det kunde ha varit någon annan som högg offret med en sax i ansiktet. Därför frias nu en kvinna från grov misshandel. Men hon döms för en del andra brott.

Kvinnan anklagades för att oprovocerat ha attackerat en funktionshindrad man i hans hem genom att slå honom och hugga honom i ansiktet med en sax.

Men nu har alltså tingsrätten bestämt att kvinnan inte kan dömas för detta.

Visserligen är det försvårande att kvinnan påträffades på en busshållplats i närheten, med en sax i handen samt med offrets blod på sig.

Men rätten skriver i domen att det har befunnit sig ytterligare en man på platsen vid tiden för misshandeln, och offret har inte kunnat säga med säkerhet om det var kvinnan eller mannen som högg honom med saxen.

Detta eftersom kvinnan först slog honom i ansiktet, vilket gjorde att han dels inte kunde se på ett öga, dels höll för ögonen eller blundade.

Rätten anser det dock bevisat att kvinnan har varit hemma hos offret tillsammans med en man som sedan inte har gått att finna. Rätten anser det också bevisat att kvinnan har slagit mannen.

Kvinnan säger att hon varken kan erkänna eller förneka något eftersom hon var berusad och inte minns något.

Kvinnan döms också för våld mot tjänsteman efter att ha angripit de två poliser som omhändertog henne samma dag som misshandeln.

Kvinnan döms också för ytterligare fall av våld mot tjänsteman, ofredande och snatteri.

Påföljden blir fyra månaders fängelse. Hon ska också betala ett skadestånd på 8 000 kronor till offret för misshandeln.