Kultur

Spelar sin vispop på Bryggan

Med sina textfokuserade låtar om hur livet kan te sig kommer vispopmusikern Frida Braxell till Bryggan på lördag.
Ulricehamn • Publicerad 31 januari 2019 • Uppdaterad 1 februari 2019
Frida Braxell är i vår aktuell med sitt tredje album Livet & Ångesten. På lördag spelar hon på Bryggan. Pressbild: Linnea Siitari
Frida Braxell är i vår aktuell med sitt tredje album Livet & Ångesten. På lördag spelar hon på Bryggan. Pressbild: Linnea Siitari

Under förra året låg fokus på att spela in låtar till albumet Livet & Ångesten som kommer ut senare i vår. Därför har det inte blivit så mycket turnerande det senaste och det är något som musikern Frida Braxell verkligen saknar berättar hon.

– Ja, det är ju det bästa jag vet och något som jag verkligen ser fram emot.

Den 28-åriga vispopmusikern är uppvuxen i Göteborg men bor nu i Stockholm och kan numera leva på sin musik. Hon berättar att hon hållit på med musik ”i stort sätt hela livet”.

– Det började med att jag var fascinerad av att sätta ihop meningar och skapa texter till musik. I början handlade det mest om att få ett flyt snarare än vad texterna verkligen handlade om, men sedan blev det att jag skrev mer och mer personliga texter som handlar om mitt liv och vad jag gått igenom.

Frida Braxell. Pressbild: Linnea Siitari
Frida Braxell. Pressbild: Linnea Siitari

Ensamhet, ekonomisk utsatthet och sorg är ämnen som Frida Braxell tar sig an.

– Det kan låta dystert men mycket handlar om att hitta glädjen i sin situation.

Hon tycker själv att det är svårt att kategorisera vilken genre hennes musik tillhör men att vispop är det som ligger närmast. När Frida Braxell senare i vår ger sig ut på turné efter att albumet släppts är det med ett band, men till Bryggan ackompanjerar hon sig själv med sin gitarr.

– Ska bli så kul att möta publiken i Ulricehamn. Jag kommer att spela mina tidigare låtar som är mest populära men också bjuda på nytt från den kommande skivan.

Frida Braxell spelar på Bryggan klockan 21 på lördag.

Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.