Annons
Kultur

Kärlekslåt först ut för Emil och folkfesten

Efter melodifestivaläventyr och coverprojekt får nu Emil Gullhamn en folklig touch genom ett samarbete med folkmusikern Anna Mogren. I morgon släpps första singeln.
Ulricehamn • Publicerad 16 maj 2018
Emil Gullhamn och Anna Mogren. Foto: Privat
Emil Gullhamn och Anna Mogren. Foto: Privat

– Den första låten är en kärlekslåt. Den handlar om det här första mötet när man träffas, hur det kan vara, säger Anna Mogren.

Emil Gullhamn slog igenom med bandet State of drama, som bland annat deltog i melodifestivalen 2013 och 2014. Efter det övergick han till en solokarriär och till att göra låtar på svenska. Senast kommer han från ett projekt tillsammans med Marcos Ubeda där de varje vecka under ett års tid gjorde covers på andras låtar, men också släppte egna nyskrivna låtar.

Annons

Nu inleder han alltså ett samarbete med folkmusikern Anna Mogren. Anna Mogren berättar att det började i och med den lokala folkmusikfestivalen Folkfest Ulricehamn som hon arrangerar i Ulricehamn. Hon frågade om Emil Gullhamn ville komma och spela tillsammans med henne, vilket han gjorde.

Det spontana samarbetet fungerade bra och därför fortsatte de spela ihop.

Kärnan i Emil och folkfesten är Emil Gullhamn, Anna Mogren och basisten Daniel Andersson. Ibland har de med sig fler musiker men ibland är det bara Emil Gullhamn och Anna Mogren.

De spelar Emil Gullhamns låtar eller gör covers på andra låtar. Anna Mogren bidrar med fiol eller nyckelharpa.

– Jag är folkmusiker men spelar inte folkmusik här. Det blir ett popsound, fast med folklig touch. Emils musik får en speciell färgning av att det är fiol eller nyckelharpa med, säger hon.

Nu har de varit inne i studion och spelat in flera låtar tillsammans.

State of drama-medlemmen Sebastian Halifax har producerat och skött inspelningarna. Den första låten släpps på fredagen och heter Dit vi båda ville va.

Redan i söndags körde Emil Gullhamn och Anna Mogren den nya singeln vid en fest hemma i Anna Mogrens trädgård. Foto: Privat
Redan i söndags körde Emil Gullhamn och Anna Mogren den nya singeln vid en fest hemma i Anna Mogrens trädgård. Foto: Privat

Redan i söndags hade de en liten fest hemma i Anna Mogrens trädgård för att testa låten inför publik. På fredag, när låten släpps, kommer de vara i Borås och spela på olika platser. De har bland annat en spelning inbokad på Café Viskan men de kommer också att spela ute på olika platser på stan.

Fem låtar har de spelat in så här långt. På söndag spelar de in en musikvideo till den första. Inspelningen kommer ske vid sjön Tolken.

Anna Mogren är glad över hur samarbetet har utvecklats.

Annons

– Det är så mycket upplevelse och glädje i den här musiken. Vi har fantastiskt roligt när vi spelar, i det här samspelet vi har hittat. Det finns en positiv energi i musiken upplever jag.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons