Annons
Kultur

”Gift vid första ögonkastet”- Agust, 32: ”Allt man kände kommer tillbaka”

Agust Helgason är en av deltagarna i årets säsong av ”Gift vid första ögonkastet”. Vi träffade 32-åringen i sitt hem när han tittade på avsnitt två av dokusåpan tillsammans med sina grannar i Uddebo.
– Jag är ivrig, och vill gå djupt fort, säger han.
TV • Publicerad 18 april 2023 • Uppdaterad 19 april 2023
Agust Helgason tittar på andra avsnittet av ”Gift vid första egenkastet” med sina vänner Anna Hofmann, Peter Jansen, och deras dotter Luna-Marloes Jansen.
Agust Helgason tittar på andra avsnittet av ”Gift vid första egenkastet” med sina vänner Anna Hofmann, Peter Jansen, och deras dotter Luna-Marloes Jansen.Foto: Johan Valkonen

Vi möter Agust Helgason i hans egenbyggda lofthus där han bott med katterna Nala och Mulan sedan tre år tillbaka. Ett piano står vid ingången, han är både musiker och konstnär. Professionellt ska han nu helhjärtat satsa på sin verksamhet med uthyrning av tält.

Mellan det faluröda huset och Agust lilla DJ-bås med vita knutar på andra sidan gården finns en rund sänka i marken, där enorma bokstäver utlagda med rep stavar ”vår”. Gemenskapen är stor i Uddebo, och denna kväll kikar två av hans grannar in för att titta på avsnitt två av realityserien.

”De andra är glada och pussas, och så var det inte för oss. Varför är det så och vad gör jag nu?”
Agust Helgason
Annons

Åtta singlar har parats ihop med deras förmodade idealpartner, med hjälp av sexolog, parterapeut och psykolog. Tittarna får följa de nygifta paren som efter fem veckor måste bestämma sig – vill de fortsätta äktenskapet, eller blir det skilsmässa?

– Det var en jäkla upplevelse, säger Peter Jansen, Agust vän och granne om bröllopet.

– Spännande att se de andra paren som vi inte sett tidigare, inflikar vän nummer två, Anna Hofmann, med ettåriga dottern Luna-Marloes i knät som applåderar i takt med gästerna på tv.

Agust Helgasons match blev djurskötaren Caroline Axelsson, 32 år från Kumla. Hon har tidigare arbetat som reporter på Borås Tidning. Under programmet får tittarna dock se när Agusts nyblivna fru inte vill dansa bröllopsvalsen med honom.

– Allt som man kände då kommer tillbaka. Det var väldigt omvälvande. Hon tyckte det kändes svårt och kände press. Det gjorde att jag blev osäker. De andra är glada och pussas, och så var det inte för oss. Varför är det så och vad gör jag nu? Sedan lyckades vi hitta varandra senare under kvällen.

Agust Helgason gifter sig vid första ögonkastet på SVT i vår.
Agust Helgason gifter sig vid första ögonkastet på SVT i vår.Foto: Johan Valkonen
”Jag tycker att jag lär mig saker hela tiden på den här resan. Jag lägger märke till nya känslor och upplevelser i mig själv”, säger Agust Helgason.
”Jag tycker att jag lär mig saker hela tiden på den här resan. Jag lägger märke till nya känslor och upplevelser i mig själv”, säger Agust Helgason.Foto: Johan Valkonen
”Det jag tidigare sökt är någonting äventyrligt och vackert, men jag har aldrig lyckats ha en långvarig relation.”
Agust Helgason

Bygden har vant sig vid att det händer roliga saker, så än har han inte hört så mycket om sin medverkan, menar Agust Helgason. Första raggningsförsöket hände i alla fall just den här dagen på Instagram.

– Någon skrev och frågade om jag fortfarande var gift, eller om vi skulle ta en kaffe.

Annars har familjen varit stöttande. Alla åtta deltagare har också en grupp där de fortfarande skriver varje dag, säger han.

– Ibland är det någon som har det lite jobbigt. Då pratar vi om det och ger stöd.

Har du lärt dig något om dig själv?

Annons

– Jag har fått öva på tålamod, och att anpassa mig efter någon annan. Jag vill gärna gå djupt fort. Det jag tidigare sökt är någonting äventyrligt och vackert, men jag har aldrig lyckats ha en långvarig relation. Ett mönster i de jag träffat har varit att vi inte haft samma drömmar och mål. Så jag var tvungen att utmana mig själv ifall jag vill ändra på det.

Fakta

Agust Helgason

Ålder: 32 år.

Bor: i Uddebo.

Uppväxt: i Järna.

Arbete: Jobbar som projektledare och konstnär. Driver också eget företag där han bland annat hyr ut evenemangstält.

bild 1/4
I tre år har Agust Helgason bott i Uddebo med sina grannar nära inpå knuten.
Agust Helgason visar upp sitt DJ-bås med eldkastare på taket.
Agust Helgason med katten Nala utanför deras hem.
Det tog sex månader för Agust Helgason att bygga sitt hus.
I tre år har Agust Helgason bott i Uddebo med sina grannar nära inpå knuten.
Agust Helgason visar upp sitt DJ-bås med eldkastare på taket.
Elle CarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons