Nyheter

Stora artisthelg i Ulricehamn

För den musikintresserade ulricehamnaren finns det uppenbarligen något för varje smak denna helg.
Nyheter • Publicerad 15 april 2010
Blueslegendaren Rolf Wikström är en av artister som i helgen besöker Ulridehamn.
Blueslegendaren Rolf Wikström är en av artister som i helgen besöker Ulridehamn.Foto: 

På lördag är det den svenske bluesgiganten Rolf Wikström som kommer till Sporthotellet. Han är något av en legendar inom sitt område. Han har hållit på med sin musik i 30 år och släppt 26 album, med ett 27:e på gång.

Sammanlagt 3 500 konserter har han gjort och kan därmed anses vara Sveriges okrönte blueskung. För övrigt är han den ende icke-engelsk-sjungande bluesartist som finns med i Virgin Blues Encyclopedia.

Rolf Wikström är en karakteristisk sångare och musikant, och han skriver sina egna låtar. Emellertid har han inte enbart ägnat sig åt bluesmusiken. Han har bland annat prisats för sina tolkningar av Bellman och Ferlin. Att han dessutom på sitt alldeles egna sätt sjungit Pärleporten på Frälsningsarméns skiva har inte gjort saken sämre.

På restaurang Ströget uppträder på lördag Dogge Doggelito, som under sina år gjort en hel del musikprojekt av diverse slag. Han var medlem i The Latin Kings, han är ofta aktiv i rasistdebatten och var hippare hoppare tillsammans med Andra Generation under årets melodifestival.

Tillsammans med ”Tomten” har Dogge Doggelito också gjort ett slags fotbollsreportage.

Vad det blir på Ströget är ovisst.

På söndag är det Ulricehamns egen rikskändis Marcos Ubeda som uppträder tillsammans med den välkända sångerskan Sanna Nielsen och Ulricehamns storband Boge Big Band, under Gustaf Linders ledning.

Marcos är en mycket väl känd och uppskattad låtskrivare, som bland annat vunnit Eurovision song contest med Charlotte Perelli.

Sanna Nielsen hade ett av förra årets största hit med sin Empty Room.

Trots att hon bara är 26 år har hon hunnit vara artist i mer än halva livet. Som 11-åring slog hon igenom med Till en fågel.

Hon har deltagit flera gånger i melodifestivalen och därtill gjort många turnéer runt om i Sverige.

På söndag uppträder hon tillsammans med Ubeda och Boge Big Band i Tingsholmsgymnasiets aula.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.