Annons
Nyheter

State of drama är redo!

Stefan Koro hann med bussen.
Emil Gullhamn har packat tur-kalsongerna.
State of drama är redo för Melodifestivalen 2014.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2014
Är vi taggade? Jaaaa! Om nu bara Stefan Koro kunde dyka upp också? Nu väntar tre späckade dagar. Förhoppningsvis fortsätter State of dramas resa vidare i Melodifestivalen efter lördag. ?Vi blir lika glada om vi kommer till andra chansen, som om vi kommer direkt till final. Men vi vill komma vidare! Och gärna bättre än förra året, då vi blev nia?, säger Sebastian och Emil.
Är vi taggade? Jaaaa! Om nu bara Stefan Koro kunde dyka upp också? Nu väntar tre späckade dagar. Förhoppningsvis fortsätter State of dramas resa vidare i Melodifestivalen efter lördag. ?Vi blir lika glada om vi kommer till andra chansen, som om vi kommer direkt till final. Men vi vill komma vidare! Och gärna bättre än förra året, då vi blev nia?, säger Sebastian och Emil.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
I grevens tid dyker Stefan Koro upp. Eller något senare. Reportern blir så perplex och försöker rädda upp situationen. Är man förälder, så är man.
I grevens tid dyker Stefan Koro upp. Eller något senare. Reportern blir så perplex och försöker rädda upp situationen. Är man förälder, så är man.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Emil Gullhamn känner pressen. Förra året var det enklare, för då visste de inte riktigt vad som väntade. I år vet de vad en placering bland de fem bästa skulle betyda för den framtida karriären. Sebastian Hallifax känner sig ganska avslappnad och tänker njuta. Emil förklarar medan han diskar upp efter frukosten i Sebastians lägenhet före avfärd till Göteborg.
Emil Gullhamn känner pressen. Förra året var det enklare, för då visste de inte riktigt vad som väntade. I år vet de vad en placering bland de fem bästa skulle betyda för den framtida karriären. Sebastian Hallifax känner sig ganska avslappnad och tänker njuta. Emil förklarar medan han diskar upp efter frukosten i Sebastians lägenhet före avfärd till Göteborg.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Tur-kalsongerna är nerpackade. Emil sörjer att tur-strumporna kommit bort. Men med lite tur kan han hitta ett par nya.
Tur-kalsongerna är nerpackade. Emil sörjer att tur-strumporna kommit bort. Men med lite tur kan han hitta ett par nya.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Trots att det mesta skickats till Göteborg i början av veckan, så är det en del som ska med på bussen.
Trots att det mesta skickats till Göteborg i början av veckan, så är det en del som ska med på bussen.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Herr Koro själv, är väldigt, väldigt nöjd.
Herr Koro själv, är väldigt, väldigt nöjd.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Dagens schema är späckat! Emil och Sebastian kollar in vad som ligger först.
Dagens schema är späckat! Emil och Sebastian kollar in vad som ligger först.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Sebastian Hallifax är glad att han inte behöver sminka sig. Det behöver Emil, eftersom han är den som kommer synas mest i egenskap av gruppens frontfigur.
Sebastian Hallifax är glad att han inte behöver sminka sig. Det behöver Emil, eftersom han är den som kommer synas mest i egenskap av gruppens frontfigur.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Var är Stefan Koro? Näe, han svarar inte i telefon. Så här är det alltid, säger Emil Gullhamn innan han hoppar på bussen.
Var är Stefan Koro? Näe, han svarar inte i telefon. Så här är det alltid, säger Emil Gullhamn innan han hoppar på bussen.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
All we are är State of dramas låt som de tävlar med i Melodifestivalen på lördag. Nu finns titeln som gnuggis! Här på Emils bröst.
All we are är State of dramas låt som de tävlar med i Melodifestivalen på lördag. Nu finns titeln som gnuggis! Här på Emils bröst.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Munsprej, nässprej, hårsprej, burkar, burkar samt kläder är nu nerpackade i Emil Gullhamns väskor.
Munsprej, nässprej, hårsprej, burkar, burkar samt kläder är nu nerpackade i Emil Gullhamns väskor.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Det där med att resa lätt är inget för State of dramas Emil Gullhamn och Sebastian Hallifax. När de kliver ur sin taxi på Centralstationen i Borås lyfts väska efter väska ut ur bilens bagageutrymme. De mesta av instrumenten har skickats till Göteborg några dagar tidigare, ändå är det några prylar som måste bäras på bussen.

– Jag gillar inte att åka buss, säger Emil Gullhamn och skakar på huvudet. Åka tåg är mycket skönare.

Annons

Men så blir det ändå när killarna ska iväg till Göteborg för de första repetitionerna på onsdag förmiddag. John Isaksson och Rickard Olausson möter upp i Göteborg, Stefan Koro, ska åka tillsammans med Emil och Sebastian. Så är det i alla fall bestämt.

På Centralstationen finns dock ingen Stefan Koro. När det är två minuter kvar suckar Emil och Sebastian och bestämmer sig för att gå på. Men först tar de emot några lyckönskningar från boråsare som också står och väntar på bussar. Emil är snabb med ”du röstar väl?”

Bussdörrarna går igen. Ingen Stefan Koro.

Både bussen och undertecknad gör sig redo att gå. Då kommer det något flygande runt hörnet på bussens bakända. Det skramlar rejält och hår och metallprylar spretar åt alla håll. Det är Stefan Koro. Tack vara fotografens ihärdiga knackningar på bussdörren kommer han med. Väl inne i bussen vänder han sig om och bränner av ett mycket soligt leende mot fotografens kamera.

Förberedelserna har pågått hela veckan. Det har varit många tidiga morgnar. Häromdagen gästade gruppen P4 Göteborg. Då var det sång redan klocka 6.15. Emil tar sig för pannan. Så tidigt har han aldrig sjungit tidigare. Anledningen har varit det pågående OS:et. Radiosporten har tagit vid klockan 8 på morgnarna. Därför har intervjuerna varit tvungna att ske tidigare.

Och den kommande OS-hockeyn ser Sebastian fram emot. Den ska bli kul att titta på tycker han.

I morgon är det genrep. Då ska allt sitta. På plats kommer Emils systers familj att finnas. Sebastians familj kommer på genrepet på lördag.

– Ja, det är så jag vill ha det. Jag har sagt till dem att de ska komma på genrepet, åka hem och ha fest, sedan titta på lajvshowen på tv och rösta.

På lördagstävlingen kommer Emils pappa, brorsan och flickvän att sitta i publiken allra närmast scenen.

– Den här gången har de en mycket större banderoll än förra året. De som sitter typ tio rader bakom kommer inte se ett skit, skrattar Sebastian.

Annons

Ett späckat schema väntar de närmaste dagarna. Men alla förberedelser är färdiga, så nu är det dags att börja njuta av festen.

– Det saknas bara ett par byxor. Men de kommer på lördag. Sedan är det bara att köra, säger Emil.

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.ut.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

Programmet

Torsdag:

11.15-11.45 Intervju på hotellet

11.45-11.55 Buss till arenan

11.55-13.30 Lunch i matsalen på arenan

13.30 Samtliga artister på plats bakom scenen

13.40-14.25 Presskonferens på scenen för samtliga bidrag

14.25 Fredagskväll med Malin, inspelning

14.35 Kamerarep 1 på scenen

15.50 Inspelning SVT:s webb

15.50-16.00 Repetition på catwalken

17-19 Middag i matsalen på arenan

20.00 Mingel på Kajskjul 8

Fredag

11.30-14 Lunch på arenan

14-14.30 Chatt med GP:s läsare

14.55 På plats bakom scenen, ljudförberedelser

15.20 Kamerarep på scenen, inleds med entré på catwalk

16.20 Transport från arenan till Nordstan

16.45 Signering - bjuder publiken på låten Fighter akustiskt, samt intervju

17.30 Transport från Nordstan till arenan

18.00 Hår och sminkning

19.45 På plats bakom scenen.

20.00 Genrep med publik

21.30-22.00 Presskonferens i Green room

Anette Westerlund
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons