Annons
Nyheter

Späckad kulturvår

Med små medel och liten budget lyckas ändå Ulricehamns riksteaterförening locka hit en hel del välkända namn under våren.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2011
Stig Persson i toppig mössa delar ut kulturprogrammet vid Stora torget.Foto: Åsa Dahlberg

Ulricehamns riksteaterförening hade kulturdrive vid Stora torget i lördags. För att marknadsföra den egna teaterföreningen delade de ut vårens teaterprogram och passade samtidigt på att dela ut både bio- och operaprogrammet.

Varför har ni valt att stå här och dela ut programmet?

Annons

– För att vi är fattiga. Annons i UT kostar, säger Stig Persson, ledamot i Ulricehamns riksteaterförening.

Programmet finns utlagt lite här och var i staden också men teaterföreningen har ibland problem att nå sin publik och antalet besökare har minskat något de senaste åren.

– Jag tror att det beror på konkurrensen. Det finns både film och opera här nu. Men i år tycker jag faktiskt att vi har fått ihop ett riktigt proffsigt teaterprogram; Börje Ahlstedt kommer till exempel,säger Ingegerd Johansson, kassör i föreningen.

Just teaterföreställningarna har publik både från Jönköping och Borås, men själva operaföreställningarna verkar skrämma bort en del av de fotgängare som kanske annars skulle tagit programmet i sin hand.

– Jag brukar säga till alla att de ska gå dit och se en föreställning. Pröva, säger Ingegerd Johansson.

Men är det inte tråkigt, även om den är stor så är det ju bara en bioduk där operan spelas?

– Men man kommer så nära. Hade du suttit på Metropolitan hade du inte sett sångarna på samma sätt. De har blivit väldigt duktiga på både att agera och på att lägga smink. Det visas ju i över 40 länder, fortsätter hon.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons