Nyheter

Sisterhood gav två briljanta shower

Det sägs att den som väntar på något gott aldrig får vänta för länge. I fallet med Sisterhood blev det en mer än årslång väntan, och när den väl gick i fullbordan blev resultatet inte bara gott utan rent av briljant.
Nyheter • Publicerad 5 april 2011
Inför två fullsatta Folkets hus showade Sisterhood i helgen. FOTO: Bernt Carlsson
Inför två fullsatta Folkets hus showade Sisterhood i helgen. FOTO: Bernt CarlssonFoto: 

När jag för ett drygt år sedan, jag minns inte exakt hur länge sedan, träffade Sara Pettersson och ytterligare några unga damer som skulle presentera en kommande show tycktes det som en mindre evighet innan de under våren 2011 skulle ha sin premiär.

Men i lördags var det dags, och det som då utspelades på Folkets hus scen slår ut det mesta.

Åtta unga damer framförde sitt program Gentlemen?s Night på ett sätt som mer än väl motsvarade även de allra högst ställda förväntningarna.

Redan när man kom in i foajén märktes att det var något annorlunda på gång. Där möttes man av några unga flickor som delade ut påsar, påkostade programblad och idolfoton, signerade av de åtta ”systrarna”.

Så blev det mingel och förfriskningar innan det var dags att bänka sig för showen.

Kvällens tema var män. 19 typer av män fick sina speciellt dedicerade sånger. Exempel på dessa typer var soffpotatisen, sportfånen, romantikern, maken, den PMS-tålige, Casanovan, nattsuddaren med flera.

Varje sång föregicks av en text som satte in åhörarna i sammanhanget.

För att oktetten skulle få veta mer om Ulricehamnsmännen anordnades en omröstning, där publiken fick använda sig av lappar som fanns i de utdelade påsarna.

För att göra en lokal kvinnovariant på Tom Jones-konserter där enligt uppgift damerna kastade trosor till sångaren delade Sisterhood ut kalsonger till ett antal herrar. Många av dessa kastades så småningom mot scen, men knappast några nådde fram.

Det som bjöds var en blandning av många inslag: Sången var av allra högsta klass. Koreografin satt så gott som perfekt. Klädbyten mellan så gott som allra numren. Bra komp av en fyrmannaorkester. Bra manus som knöt ihop de olika sångerna. Högt tempo. Humor och skönhet.

Vad mer var att begära? Möjligen att det blev en del longörer mellan inslagen, naturligt nog med tanke på alla klädbyten. Inspelat mellansnack gjorde dock att dessa uppehåll inte kändes som besvärande långa.

Två fullsatta salonger blev det, och alla tycktes ryckas med och trivas i de fartfyllda föreställningarna.

För den som inte fick plats kanske det kan vara av intresse att söndagens föreställning filmades. Kanske kan man få se den på dvd?

Initiativtagare och manusförfattare: Sara Pettersson, Berit Axelsson och Isabella Knutsson.

Medverkande ”systrar”: Emma Hacker, Elisabeth Svala Lind, Heidi Hallifax, Cecilia Qvarnström, Cecilia Johansson, samt den ovannämnda trion.

Koreografi: Ida Andersson.

Kompmusiker: Göran Åhlfeldt, Jerker Axelsson, Christer Johansson och Anders Börjesson.

Ljus: Martin Härenstam.

Ljud: Niklas Ekstrand.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.