Annons
Nyheter

Sista rocken med Trouble boys

Med den ljudbilden levde Trouble boys verkligen upp till namnet.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2011
Micke Finell, Sean Tyla, Tommy Cassemar, Billy Bremner samt Ingemar Dunker (delvis skymd) på Sporthotellets scen. FOTO: Leif FjellströmFoto: Leif Fjellström

Det var lite symboliskt med Trouble boys spelning på Sporthotellet. Dels förstås för att det har varit en problemfylld höst för etablissemanget och dels för att det var en hel del strul med själva spelningen.

Trots att det endast var den fjärde spelningen för Trouble boys, så har bandmedlemmarna mer rutin än många kollegor i branschen. Det hindrade dock inte att man inte kunde prestera ett fullgott ljud för de cirka 100 besökarna. Visserligen är Sporthotellet inte den ultimata konsertscenen men eftersom andra artister har haft ett betydligt bättre ljud under sina framträdanden så borde Trouble boys också fixat till det. Det var mycket sparsmakat med prat mellan låtarna och därför är det inte helt enkelt att redogöra för spellistan. Bara att det mesta var från Billy Bremners och Sean Tylas respektive tidigare karriärer, blandat med lite Refreshments och Dave Edmunds.

Annons

Ett par höjdare blev det under kvällen och när Refreshments Micke Finell tog hand om sången i I knew the bride (Dave Edmunds version) så var plötsligt bandet så tight och svängigt, som man visste att det fanns förutsättningar till.

Men det hjälper inte - det var med en viss besvikelse man gick hem efter den sista rocken på Sporthotellet. För så är verkligheten. Ingen mer rock. Och när blueskungen Sven Zetterberg kliver av scenen den 22 januari så blir det tyst för gott.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons