Nyheter

Silversystrar släpper debutalbum

Hiphop/soul-duon Silversystrar släpper sitt första album. De är även aktuella med en samlingsskiva där flera artister medverkar.
Nyheter • Publicerad 22 september 2011
Miah Jarnevi och Ulrika Broberg är aktuella med skivan Mellan rim och rådlöshet.
Miah Jarnevi och Ulrika Broberg är aktuella med skivan Mellan rim och rådlöshet.Foto: Press

För nästan tio år sedan gick Miah Jarnevi fram till Ulricehamnstjejen Ulrika Broberg på Hultsfredsfestivalen. Hon hade lyssnat på Ulrikas musik på internet tyckt om den. De höll kontakten, och så småningom hamnade båda i Göteborg. Sedan 2006 skriver de musik tillsammans och kallar sin duo Silversystrar. Den 14 september släppte de sitt debutalbum, Mellan rim och rådlöshet.

Ulrika Broberg beskriver musiken som en bred blandning av Miahs soul och jazz och hennes egen inriktning på hiphop. Eftersom musiken är så varierad blir det spelningar vid många olika tillställningar.

– Vi spelar både på klubbar, på bibliotek och vid olika kulturevenemang. Det ska bli grymt kul att komma ut och göra grejorna live, säger Ulrika Broberg.

Samtidigt som Silversystrar har arbetat med skivan har de medverkat i projektet Solrosen. Det är en satsning av Räddningsmissionen för att underlätta kontakten mellan föräldrar som sitter i fängelse och deras barn. Personerna i fängelse, deras barn och andra anhöriga har skrivit texter till låtar som nu presenteras på samlingsalbumet Sånger från in- och utsidan. Silversystrar framför en av låtarna.

– Det har varit ett väldigt givande projekt, dels för att man känner att man gör en bra grej, och dels för att det är fina möten med människor, säger Ulrika Broberg.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.