Annons
Nyheter

Serier och skulptur på elevutställning

Fantasy, serieteckningar och skulpturer i glas är bara några exempel på vad man kan se när bildesteterna har vårutställning.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2011
Glada miner fanns hos några av eleverna. FOTO: Labrini Stavrekas
Glada miner fanns hos några av eleverna. FOTO: Labrini StavrekasFoto: Labrini Stavrekas

Under två veckors tid kommer besökare till stadsbiblioteket kunna se vad bildesteterna på Tingsholm har åstadkommit under läsåret. De har nämligen en vårutställning som en liten manifestation av allt de har lärt sig. Och det bjuds på mycket fantasy i år. Ett tema som eleverna har jobbat mycket med. Teckningar, målningar, och olika skulpturer finns redan på plats. Peter Andersson, en av eleverna på programmet, kunde ta en titt på sina tre alster som ställs ut. Han var nöjd med vad han hade åstadkommit.

– Svårast är att man måste tänka på placeringen av olika delar i bilden. Det förändras under processen.

Annons

Peter brukar vanligtvis inte visa sina bilder för några andra än kompisarna. Nu blir det en lite annorlunda situation.

– Egentligen vill jag inte visa upp dom. Jag ritar för ritandets skull, för att det är kul och inte i ett konstnärligt syfte.

Trots att han inte egentligen känner något behov av att visa upp bilderna tillägger han:

– Men visst hade det varit kul om någon såg dem och tyckte att de var bra.

Förhoppningen är självklart att folk som besöker biblioteket ska få upp ögonen för ungdomarnas insats. Något som står helt klart är att eleverna på bildestetiska programmet bjuder på en hel del fina alster. Kanske ger visningen något mer i framtiden.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons