Annons
Nyheter

Py Bäckman sjunger i Tvärred

På söndag eftermiddag blir det konsert i Tvärreds kyrka med Py Bäckman och pianisten Rune Broberg tillsammans med Åsundens församlings körer under ledning av Annika Persson och Monica Johansson.
Nyheter • Publicerad 18 november 2010

Tillsammans kommer de att bjuda på ett program med i stort sett enbart Pys texter och till övervägande del även hennes musik. Välkända sånger som Koppången, Gabriellas sång, Halleluja, O Mamma, Min plats på jorden, Stad i ljus med flera bekanta titlar.

Py Bäckman har en musikalisk bakgrund och bredd som är unik – alltifrån pop, rock och soul till visor och psalmer. På uppdrag av Svenska Kyrkan har hon skrivit både text och musik till psalmerna Vad är Gud och doppsalmen Lilla liv. Dessa två tillsammans med Stad i ljus finns numera representerade i Psalmer från 2000-talet.

Annons

Py är även en uppskattad text- och låtskrivare hos många av Sveriges främsta artister - Helen Sjöholm, Tommy Körberg, Malena Ernman, Anne Sofie von Otter och Kalle Moraeus är några av dem. Även i Norge är hon representerad - Sissel Kyrkjebø anlitar Py till många av sina sångtexter.

Rune Broberg är organist i Hudiksvalls kyrka och arbetar dessutom som ackompanjatör. Py och Rune är skolkamrater från Iggesund i Hälsingland och spelade en del tillsammans redan på den tiden, ett samarbete som återupptogs 2006.

Jörgen Wester
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons