Annons
Nyheter

Pernilla Andersson kommer till Ulricehamn

Folkets Hus, Ulricehamn, blir den 10 oktober en av de spelplatser som Pernilla Andersson tillsammans med två andra musiker landar på under sin västsvenska turné.
Nyheter • Publicerad 5 oktober 2010
Pernilla Andersson kommer till Ulricehamn på söndag.Foto: 

Pernilla Andersson är pianist och singer-/songwriter, skivbolagsägare och producent, Hon har fått stor uppmärksamhet det senaste året.

Hon var Grammisnominerad som Årets kvinnliga artist med Ashbury Apples och gjorde flera TV-framträdanden, bland annat i "Skavlan".

Annons

Efter ett besök i "Sommarkväll" med Anne Lundberg, släpptes nya albumet Ö den 8 september med texter på svenska. På torsdag inleder hon en turné i Västsverige tillsammans med keyboardisten David Nyström och gitarristen Fredrik Rönnqvist.

På söndag uppträder hon i Folkets hus i Ulricehamn.

– Jag kommer att spela både piano och gitarr och de andra ska spela flera olika instrument och låta mycket, säger Pernilla Andersson.. Det är en rolig utmaning att försöka göra triokonceptet så intressant som möjligt. Det blir mer och mer självklart och avslappnat att skriva på svenska och det hade mest känts konstigt att plötsligt slänga in något på engelska bland låtarna från nya plattan. Så det blir bara svenska på turnén.

Konsertarrangör är kulturförvaltningen i Ulricehamns kommun i samarbete med Musik i Väst och Ulricehamns Tidning.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons