Annons
Nyheter

Olika scener om ilska

Elever i årskurserna ett och två får med hjälp av Regionteater Väst lära sig mer om ilska, varför man blir arg och om man får bli arg.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2010
Eleverna får lära sig om ilska under teaterföreställningen.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Föreställningen utspelas i Folkets hus. Där är både skådespelare, ljustekniker och publik placerad uppe på scenen, så får salongen ser man inte särskilt mycket.

Klart är emellertid att de tre skådespelarna Michael Engberg, Rebecca Hayman och Lisbeth Johansson ger olika exempel på varför man blir arg.

Annons

Det handlar förstås om mobbning, dels elakheter mot en som anses ha en ful mössa, dels att man inte får vara med. En kompis sviker, en lillebror läser systerns dagbok. Systern blir arg, och när mamman tar broderns parti upplevs detta som djupt orättvist, och då förstärks ilskan.

En slutsats av föreställningen är att man har rätt att bli arg, och att visa det. Ibland helt enkelt är nödvändigt att visa sin ilska, annars kan man enligt pjäsens budskap, spricka.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons