Annons
Nyheter

Nutley drog fullt hus

Colin Nutleys dokumentär med titeln "Där rosor aldrig dör" fyllde Folkets hus.
Nyheter • Publicerad 16 november 2010
Fullsatt biosalong.
Fullsatt biosalong.Foto: Labrini Stavrekas

Ulricehamns Guideförening ordnade filmvisning på Folkets hus i lördags. Och det var inte vilken film som helst som visades. Colin Nutleys " Där rosor aldrig dör" fyllde både biosalong och läktare trots att filmen har några år på nacken. Den spelades in 1985 men såhär i Änglagårdstider tyckte man ändå att den låg rätt i tiden. Föreningen fick Nutleys tillåtelse för visning på ett villkor. De som gick för att se den skulle inte behöva betala någonting. Inga-Greta Karlsson var en av biobesökarna.

– Jag har inte sett den innan. Det var knappt att jag visste om att den fanns. Men Nutleys filmer innehåller så fina naturbilder och han skildrar ju vår bygd. Det här ska bli intressant, säger hon.

Annons

Det var många som hade kommit till Folkets hus för en liten nostalgitripp i hopp om att få se bekanta ansikten på bioduken. Filmen handlar nämligen om miljonärskan Gerda Stomberg och hennes Liared. Gerda testamenterade hela sin förmögenhet till byns invånare. Nutleys egen koppling till Liared var att hans dåvarande fru kom därifrån och somrarna spenderades där.

– Man kan säga att "Där rosor aldrig dör" är ett förarbete till Änglagårdsfilmerna. Många karaktärer och scener från filmen återfinns i Änglagård, säger Agneta Tjäder.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons