Annons
Nyheter

Nostalgiskt för stora barn

Denna och nästa helg är det något av återkännandet glädje för de vuxna barn som besöker museet. Mängder av leksaker, med andra ord.
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2010

Hela lokalen tycks vara fylld med leksaker i trä, plåt och annat, dock som det verkar: inte plast.

Där hittar vi vuxna sådant som vi känner väl igen från den egna uppväxten, och det är inte utan ett sänk av nostalgi man går runt i den museilokal som just nu är en enda stor lekstuga.

Annons

Mängden av gamla välbekanta föremål är så stor att det knappast känns meningsfullt att nämna några särskilda. Det är bara för den till barndomen återlängtande att gå dit och ta sig en titt.

Utställningen består av både museets egna föremål och av inlånade leksaker.

Innan man kommer in i den stora utställningshallen stannar man till och minns, kanske med blandade känslor, hur det såg ut i en skolsal för sisådär ett halvt sekel sedan.

Skolbänkar och skolböcker, bland annat Nu ska vi sjunga och Weiners sångbok finns i hyllan, och redan där känner man sig ett stort antal år yngre.

Christina Lundin, kulturassistent, förklarar leksaksutställningen med att det är roligt att visa museets magasinerade samlingar då och då, och möjligen kan det i framtiden bli fler utställningar kring olika teman.

Flera skolklasser är inbokade för besök under veckan.

– Det kan vara roligt för dem att se annat än dagens plastleksaker, förmodar Christina Lundin.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons