Nyheter

Musikfest på Bogesund

Melodifestival med språktema och improviserad manskörsdebut. Det var blandad kompott på Bogesundsskolan på Valborgsmässoafton.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2010
Eleverna hade själva skrivit texterna till låtarna de sjöng från trappscenen. FOTO: BO HÖGBORN
Eleverna hade själva skrivit texterna till låtarna de sjöng från trappscenen. FOTO: BO HÖGBORNFoto: 
Rektor Per Lindahl "vårtalade" på Bogesunds Valborgsfirande. FOTO: BO HÖGBORN
Rektor Per Lindahl "vårtalade" på Bogesunds Valborgsfirande. FOTO: BO HÖGBORNFoto: 
Bogesundsskolans alldeles nya manskör gjorde ett bejublat framträdande. FOTO: BO HÖGBORN
Bogesundsskolans alldeles nya manskör gjorde ett bejublat framträdande. FOTO: BO HÖGBORNFoto: 

Mellanskolans trappa fick fungera som scen, när Bogesundseleverna körde en egen version av melodifestivalen. Allt hade föregåtts av flitigt textskrivande i klassrummen, där gamla melodier fick nya texter på temat Vårda språket, som skolan arbetar med sedan ett par år tillbaks.

Det handlade alltså om en tävling, där eleverna själva röstade fram vinnarbidraget. Och efter sammanräkning stod klass 6B som segrare med låten Vi går på Boge, som sjöngs av Molly Segerqvist, Ida Pettersson och Cajsa Weinemo.

Men det var inte bara elever som tog ton. Rektor Per Lindahl ropade upp skolans manliga lärare på trappan, där de tog sig an Vintern rasat... (Längtan till landet), alla verserna. Och detta improviserade framförande var väldigt speciellt:

– En unik händelse. Världspremiär för Bogesundsskolans manskör, konstaterade rektor Lindahl.

Och kanske var det början på något nytt, för av publikens jubel att döma, var sjungande lärare något man vill se mer av i framtiden.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.