Nyheter

Många känslor i kärleksbaren

Att vara kär kan vara underbart. Kärlek kan också innebära ett krossat hjärta. Om det berättar särskoleeleverna i sin musikal Love bar.
Nyheter • Publicerad 19 maj 2011
Det var mycket action på scen när de tio eleverna framförde sånger om kärlek.
Det var mycket action på scen när de tio eleverna framförde sånger om kärlek.Foto: Kajsa Kettil
Niklas Bengtsson och Roj Quawas pratar över ett glas i baren. Rekvisitan har eleverna tillverkat i slöjden.FOTO: Kajsa Kettil
Niklas Bengtsson och Roj Quawas pratar över ett glas i baren. Rekvisitan har eleverna tillverkat i slöjden.FOTO: Kajsa KettilFoto: Kajsa Kettil
Johan Runqvist och Sara Löwin spelade ett äldre par som gav det kloka rådet att man ska leva för varandra.
Johan Runqvist och Sara Löwin spelade ett äldre par som gav det kloka rådet att man ska leva för varandra.Foto: Kajsa Kettil

I måndags öppnade baren i gymnasiesärskolans lokaler tidigt. Eleverna visade upp vad de har arbetat med inom estetisk verksamhet under läsåret, och temat var kärlek. På ena sidan av scenen stod en bar, Love bar, där Roj Quawas serverade besökarna dryck och pratade om livet.

Alla som kom förbi hade något att säga om starka känslor. Varje barbesökare fick sedan framföra en sång. Publiken fick bland annat lyssna till Jag vill var din Margareta, Ska vi gå hem till dig och Underbart. Men musikalen tog även upp den lite jobbigare delen av kärlek – att få sitt hjärta krossat. Det beskrevs tydligt genom låten Love killer.

Efteråt var eleven Anders Johansson nöjd med sitt framträdande men berättade att han var nervös i början.

– Jag sjöng Jag ringer på fredag, det gick bra, säger han.

I början av maj var gruppen, som kallar sig Viebest, i Göteborg och spelade musikalen på festivalen En bra dag. Festivalen anordnades av Göteborgs stad, som bjöd in flera olika grupper att uppträda. Annette Robertzon, musikterapeut på Tingsholms gymnasiesärskola, ger arrangemanget ett gott betyg.

– Det var jättestort för oss, det är det vi har jobbat inför hela läsåret. Nu fick vi se andra föreställningar och uppleva hur det är att uppträda inför en stor publik, säger hon.

Temat kärlek är enligt henne ständigt aktuellt.

– Vi jobbar mycket med att man kan känna sig på olika vis och att det är okej. Att det kan kännas svårt att vara kär också, säger Annette Robertzon.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.