Nyheter

Lokala författare på författarkvällar

I höst fortsätter författarkvällarna på biblioteket, bland annat genom samtal med två lokala författare.
Nyheter • Publicerad 22 september 2011
Lena Matthijs från Ulricehamn.
Lena Matthijs från Ulricehamn.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Astrid Carlsson från Sandhult.
Astrid Carlsson från Sandhult.Foto: Anders Robertsson

Premiär blir det på måndag. Då kommer Elisabet Nemert.

"Dramatiska, historiska berättelser i spännande miljöer fyllda med kärlek och intriger", är några ingredienser i hennes böcker enligt ett pressmeddelande från biblioteket.

Sex böcker har hon skrivit, den senaste heter Ljusets dotter och utspelar sig under 1700-talet.

I oktober kommer Mian Lodalen, en författare, journalist och debattör som även har kallats lesbisk feministikon.

"I romanen Dårens dotter (2008), som delvis är självbiografisk, får man följa huvudpersonen Connies uppväxt i det frikyrkliga Jönköping. Romanen Tiger är uppföljaren till Dårens dotter då Connie har blivit tonåring och hon börjar känna en sexuell längtan för sin kompis Anna. Boken utspelar sig i ett 70-talets Jönköping då homosexualitet ansågs vara en psykisk sjukdom."

Under rubriken Författande som hobby kommer sedan två lokala författare hit i november. Det är Lena Matthijs från Ulricehamn, som har skrivit deckaren Killing your darlings och Astrid Carlsson från Sandhult, författare till hembygdsromanen Den öppna handen.

De samtalar kring hur man som hobbyförfattare kan publicera sina verk och hur skapandets process kan se ut. Samtalsledare är Peter Nilsson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.