Nyheter

Gällstadkille ger ut ny skiva på eget bolag

De har spelat ihop länge Anders Persson och Carl Smith och en dag förra året kände de att det var dags att ge ut en ny skiva, men den här gången på deras villkor.
Nyheter • Publicerad 14 september 2011
Carl Smith med gitarr. Bandet består också av frontfiguren Anders Persson på sång och gitarr, Magnus Olsson på trummor, Carl Ekerstam på bas, elgitarr, pedal steel, med mera.
Carl Smith med gitarr. Bandet består också av frontfiguren Anders Persson på sång och gitarr, Magnus Olsson på trummor, Carl Ekerstam på bas, elgitarr, pedal steel, med mera.Foto: Privat

– Förra skivan spelades in på EMI/Capitol. Det gick ganska snabbt och det märktes att skivbolaget hade andra prioriteringar än oss, säger Carl Smith.

Han kommer ursprungligen från Gällstad men har bott i Stockholm de senaste åren. Både han och kompisen Anders Persson studerar, Anders Persson till ekonom och Carl Smith till lingvist. Musiken finns ändå med fast inte längre som heltidssysselsättning. Deras musik är åt singer-songwriter hållet, på svenska, och ganska smal.

– Nä, det är ett medvetet val som vi gjort. Om man inte vill resa runt i hela Sverige och leva den sortens liv så är det svårt att leva på musiken. För oss känns det här perfekt, säger han.

Nya skivan spelades in under nio dagar i september förra året men släpps inte förrän nu. Under året som gått har de finjusterat och fixat alla saker runt omkring som omslag och marknadsföring. Skivan, "På en väg som alltid ledde hem", har fått ta den tid som behövdes.

Den nya skivan kommer inte att släppas som CD utan endast digitalt. Den som har tillgång till itunes kan lyssna redan nu annars så går den att ladda ned från duons egen hemsida.

– Det hade blivit för dyrt för oss och för svårt med distributionen att ge ut den som CD, säger Carl Smith.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.