Nyheter

En häztlig föreställning i Månstad

Den som vill se gänget bakom 4H-festen på scen igen får passa på.
Deras nya föreställning Way Out Häzt visas nämligen bara en gång.
Nyheter • Publicerad 8 augusti 2013
Frida Sjöblom, Amanda Berg, Elin Svensson, Julia Svensson, Sara Lundgren och Sofie Svensson övar på en av sketcherna från första akten. På frågan om det finns något genomgående tema för sketcherna blir svaret: ? De är roliga allihop!
Frida Sjöblom, Amanda Berg, Elin Svensson, Julia Svensson, Sara Lundgren och Sofie Svensson övar på en av sketcherna från första akten. På frågan om det finns något genomgående tema för sketcherna blir svaret: ? De är roliga allihop!Foto: Lisa Jalakas
Fulla Ulla (Sara Lundgren), hispiga Hulda (Frida Sjöblom) och snåla Lotta (Elin Svensson) tror att det kan vara något lurt på gång.
Fulla Ulla (Sara Lundgren), hispiga Hulda (Frida Sjöblom) och snåla Lotta (Elin Svensson) tror att det kan vara något lurt på gång.Foto: Lisa Jalakas
Akt ett beskrivs som "en blandning av misstänksamhet och kvinnokamp". Här funderar överkommendorskan Margareta (Sofie Svensson), dökäcka Danny (Julia Svensson) och vrånga Hilda (Amanda Berg) över vilket hot det kan finnas mot Månstad.
Akt ett beskrivs som "en blandning av misstänksamhet och kvinnokamp". Här funderar överkommendorskan Margareta (Sofie Svensson), dökäcka Danny (Julia Svensson) och vrånga Hilda (Amanda Berg) över vilket hot det kan finnas mot Månstad.Foto: Lisa Jalakas

– Ska vi börja från mig då?

– Alla in på scen!

– Var är publiken?

På fotbollsplanen i Månstadparken pågår repetitionerna för fullt. Nästa lördag, den 17 augusti, är det premiär för föreställningen Way Out Häzt.

– Man behöver inte åka till Göteborg för att ha roligt. Man kan åka till Månstad istället, säger Sofie Svensson.

Hon är en av sex tjejer som jobbat med Way Out Häzt. Tillsammans har de skrivit manus, ordnat rekvisita, kulisser och kostymer.

– Och så har vi fikat, säger Sofie Svensson.

Det kan alla intyga. Fika har det blivit mycket av.

Med karaktärer som fulla Ulla, hispiga Hilda och överkommendorskan Margareta hoppas de kunna underhålla publiken i drygt två timmar. Vill man se showen får man bara en chans. Premiären på lördag är deras enda föreställning.

– Vill man komma på't får man komma då, säger Sara Lundgren.

200 förköpsbiljetter ligger ute till försäljning men det kommer även finnas biljetter på plats.

– Utfall, infall, attack!

Första akten utspelar sig under kriget och bara kvinnorna är hemma i byn. Snart börjar konspirationsteorier cirkulera. Någon tror att ryssen kommer, en annan att några Länghemsbor har snott potatisen.

– Det är mycket så i Månstad, alla är misstänksamma hela tiden. Om man är ute och kör sent på kvällen får man grannsamverkan efter sig. Det vill vi driva med, säger Sara Lundgren.

I andra akten blir det ett nytt tema och publiken får istället njuta av en Romeo och Julia-inspirerad historia med omskrivna låtar av Gyllene Tider.

– Även vi som inte har någon som helst sångförmåga kommer att sjunga, lovar Sofie Svensson.

De sex skådespelarna har mycket kvar att öva in innan de är redo för Månstadparkens scen.

– Vi har en tendens att lära oss allt i sista stund, men vi vet att vi klarar det. När det väl gäller kan vi allt, säger Julia Svensson.

– Och publiken vet ju inte vad som är rätt och fel. Det är himla skönt! fyller Sara Lundgren i.

Lisa Jalakas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.