Nyheter

Emils mamma håller tummarna på hemmaplan

Kristin Gullhamn är mamma till Emil med samma efternamn i State of drama. Nu ser hon sin sons dröm gå i uppfyllelse.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2013
Kristin Gullhamn jobbar som dagbarnvårdare i Dalstorp. Alla dagbarnen, Alicia, Caspian, Lykke Li, Mira, Wilma och Daniel kan State of dramas låt Falling. På lördag stannar Kristin hemma och hejar medan Emils pappa Kenneth och storebror Esbjörn, som kommer hem från Schweiz, åker till Stockholm och håller tummarna på plats. FOTO: Anette Westerlund
Kristin Gullhamn jobbar som dagbarnvårdare i Dalstorp. Alla dagbarnen, Alicia, Caspian, Lykke Li, Mira, Wilma och Daniel kan State of dramas låt Falling. På lördag stannar Kristin hemma och hejar medan Emils pappa Kenneth och storebror Esbjörn, som kommer hem från Schweiz, åker till Stockholm och håller tummarna på plats. FOTO: Anette WesterlundFoto: 

– Vi är så lyckliga för Emils och de andras skull, Kenneth och jag, Emils pappa. Vi har följt gänget i flera år och vi har träffat de killar som är lite nyare i gruppen. De är trevliga och tillsammans är de ett gott gäng som stöttar varandra. Det kommer gå bra för dem, säger Kristin Gullhamn några dagar före Melodifestivalsfinalen på Friends arena i Stockholm.

Det märks att Kristin är lycklig och stolt över sin son och hans framgångar med gruppen. Och tacksam:

– Jag är så tacksam för den musikaliska skolning han fått genom Kulturskolan i Tranemo och Tingsholmsgymnasiets estetiska program. Och jag är tacksam för att Dalstorpsborna backar upp honom, och ja, alla andra som också gör det.

När det stod klart att State of drama gått vidare till finalen ringde Emil hem till sin mamma som satt på Caravan clubs camping på Lassalyckan och tittade på tv med sina vänner. SVT följde Emil och State of drama efteråt och filmade hela samtalet. Tittarna kunde se hur han fick fråga efter Kristin flera gånger innan hon till slut kom till luren.

– Det var precis som när han var liten och ropade på mamma. Och när jag sedan svarade så drog han stor suck. Jag skrattade gott åt det när jag såg det på tv dagen efter.

På lördag stannar Kristin hemma och tittar på finalen med vännerna på campingen. Hon är utrustad med både State of drama-t-shirt och huvtröja. Att heja på plats är inte aktuellt - det blir alldeles för nervöst.

Hur tror du det går då?

– Det kommer att stå mellan Yohio och State of drama. De har båda nummer som sticker ut lite grand. Och det vore ju roligt om de gick vidare till Malmö, Malmö är ju mina hemtrakter. Om de får komma dit så ska jag också åka ner, hur spännande det än blir.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.