Nyheter
Daniel Adams-Ray – med en rad hits och ett relativt nysläppt andra soloalbum bakom sig – kommer till Ulricehamn. Han ska spela på Uport i sommar.
Nyheter • Publicerad 2 april 2014

Ulricehamnsfestivalen har gjort det till sin grej att vänta med sina första artistsläpp till våren men i gengäld presentera alla i rask takt. En akt per dag, närmare bestämt.

30-årige Daniel Adams-Ray slog igenom som del av en hiphopinspirerad duo i par med Oskar Linnros. På 00-talet skördade de framgångar under namnet Snook. Efter det har de visat att de klarar av att stå på egna ben – båda är firade soloartister i Sverige.

Adams-Rays låt Gubben i lådan var den mest spelade på Spotify i Sverige 2010. Dum av dig och Förlåt att jag aldrig sagt förlåt är två andra hitlåtar på Daniel Adams-Rays repertoar.

Förresten, först ut var han ju inte i raden av artistsläpp. I förrgår presenterade UT nyheten om att Lady Gaga kommer till den lilla svenska festivalen i Ulricehamn. Många ifrågasatte trovärdigheten i den orealistiska nyheten eftersom den "råkade" komma den 1 april, men alla var inte inställda på ett aprilskämt.

– En del hörde av sig för att fråga när biljetterna skulle släppas. Många reagerade men mest var det positiva reaktioner, säger Uports festivalgeneral Sebastian Andersson.

Född: I Nairobi, Kenya, den 18 augusti 1983. Flyttade till Sverige som 14-åring.

Bor: I Stockholm.

Yrke: Musiker.

Album: Svart, vitt och allt däremellan (2010), Innan vi suddas ut (2013).

Aktuell: Som den första presenterade artisten på Uport i sommar.

Erik Jullander
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.