Nyheter

Capitan Problemo höjde cirkustempen

Två lokala band inledde årets upplaga av Cirkus Rundgång. Drygt 100 personer fanns i publiken när Capitan Problemo manglade hårdrock.
Nyheter • Publicerad 29 maj 2010
Sångaren Kimmo Pulkkinen och trummisen Mattias Lundberg i Capitan Problemo öste på att för att värma upp publiken Timmeleparken.
Sångaren Kimmo Pulkkinen och trummisen Mattias Lundberg i Capitan Problemo öste på att för att värma upp publiken Timmeleparken.Foto: Henrik Erickson
Foto: Henrik Erickson

Andra året med Cirkus Rundgång inleddes i Timmeleparken i går kväll. Någon publikrusning var det inte inledningsvis men kvällen var ung och huvudakterna, inte minst Royal Republic, ligger i dag lördag.

– Vi har sålt ungefär 150 biljetter i förköp och det är lite mindre än vi väntat oss. Nu verkar det ändå rulla på med lite biljettköp på plats och med tanke på att det varit student i dag så tror vi på mer folk i morgon (läs i dag), säger Björn Brolin, en av arrangörerna.

– Sedan är det väl i och för sig så att vi inte främst lockar folk i studentkategorin. Vår målgrupp är mer mellan 20 och 40 år, fortsätter Brolin.

Publiken på plats var mycket riktigt något över studentåldern och efter att Riot BLVD inlett festivalen höjde Capitan Problemo temperaturen i parken ett par snäpp.

Captitan Problemo med sångaren Kimmo Pulkkinen bjöd på en tung malande ljudmatta och de tre publikleden gungade taktfast till basgången.

Den samlade uppfattningen bland besökarna var att initiativet med en rockfestival är helt riktigt. Det saknas arrangemang av den här typen i Ulricehamn med omnejd.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.