Annons
Nyheter

Blås, blues och soul på hotell Bogesund

På lördag i nästa vecka gör Blue Mind and the soulful horn sin premiärspelning på Hotell Bogeund.
Nyheter • Publicerad 21 januari 2011
Torbjörn Carlsson
Torbjörn CarlssonFoto: Christer Seldevall

Gruppen bildades för cirka ett år sedan. Men eftersom medlemmarna även har andra musikaliska uppdrag, är det först nu det är premiär.

Som krockar med en annan spelning i Ulricehamn som är just samma kväll. Det är Patric Carlson & Bluebirds som då spelar på Skottek.

Annons

– När vi upptäckte det sa vi först att vi skulle flytta byta dag. Men då var redan bokningarna i gång, ljud var uppbokat samt två band inplanerade. Det skulle bli för mycket att börja flytta runt. Så vi sa att vi kör ändå, även om det förstås är tråkigt att det krockar, säger Torbjörn Carlsson, som spelar keyboards i Blue Mind.

Den positivt sinnade skulle å andra sidan kunna konstatera att två spelningar samma kväll trots allt är klart bättre än ingen alls. Åtminstone i Ulricehamn.

Hur som helst, Blue Mind ser fram emot att få begå premiär.

Gruppen består av musiker som har musikaliska uppdrag på andra håll. Medlemmarna är bosatta i Ulricehamns- och Boråstrakten. Det är Torbjörn Carlsson som tagit initiativet till att bilda gruppen.

– Jag har spelat en del med Baldur blues. Men nu blev tanken att försöka lyfta in lite blås i musiken. Jag tror det kan ge musiken ytterligare en dimension. Det är detta som är bakgrunden till att vi bildat Blue Mind.

Det man bjuder på är covers. Stevie Wonder, Marvin Gaye samt Tower of Power, om man ska nämna några av de artister som gruppen hämtar inspiration samt låtar från. Stilen består av en blandning av blues och soul. Men här finns även inslag av funk.

– Att köra bluesbaserad rock är väl helt okej och den stilen har också sin publik här i Ulricehamn. Jag är dock övertygad om att det vi bjuder på också kommer att funka bra. Med Blue Mind går vi utanför den annars rätt tajta stilen. Detta är mer jam-baserat, som musiker blir man lite mer fri.

Ännu är det för tidigt att prata om framtida planer för gruppen. Först vill man känna sig för och se hur spelningarna fungerar.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons