Annons
Nyheter

Anders och Lasse intar Lorensberg

Vem fan har bestämt hur jag ska må? Så heter Anders Gustafsson och Lasse Sehlmans föreställning som de ger på Lorensbergsteatern i Göteborg på tisdagskvällen.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2011
Vilka modeller ska vi välja? Anders Gustafsson och Lasse Sehlman planerar för tisdagens föreställning.
Vilka modeller ska vi välja? Anders Gustafsson och Lasse Sehlman planerar för tisdagens föreställning.Foto: Anette Westerlund

Kanske kan man gissa sig till lite grand vad herrarna Anders Gustafsson och Lasse Sehlman kommer dela med sig av i Göteborg ikväll.

– Det finns så många självhjälpsböcker som heter fyndigt och kryptiskt, men när vi spånade kring namnet på vår föreställning så kom vi fram till att det var lika bra att ställa frågan rakt ut, säger Lasse Sehlman.

Annons

Och frågan de ställer sig är egentligen vems ansvar det är att var och en mår bra. Antagligen är svaret att det ligger hos den enskilde, medger Lasse och Anders inför kvällen.

– Vi har gjort var sin resa i personlig utveckling, jag och Lasse, och vi har kommit fram till ungefär samma sak. Och vi tror att livet är en resa i personlig utveckling. Den som rest har alltid något att berätta. Och den som reser, eller är på väg att resa, lyssnar gärna till andra resenärer.

Lasse Sehlman är bland annat musiker och sätter ord på sitt inre i sin musik. Anders Gustafsson är före detta officer och numera konsult i ledarskap- och organisationsutveckling. Tillsammans kompletterar de varandra, konstaterar de.

– Jag har fått lära mig att ju fler sinnen man använder vid inlärning, desto mer lär man sig. Så jag kommer använda mig lite av modeller och Lasse kommer använda sig av sin musik. Men vi har en liten karta inför kvällen på vilken vi har ett antal vägar att välja. Men allt hänger på publiken vilken väg det blir till slut.

Att välja Lorensbergsteatern som premiärplats för en helt ny konstellation med en helt ny föreställning kan verka lite kaxigt, men det tycker inte paret Anders och Lasse. Bara självklart.

– Jag tänker med hjärtat och jag älskar Lorensbergsteatern, så för mig var det aldrig aktuellt med en annan salong, säger Lasse.

– Jag har bott i Stockholm i 22 år så jag har många teatersalonger bland mina favoriter, men Lorensberg är liksom nummer ett i teatersalonger i Västsverige. Jag har varit där och sett jättemånga föreställningar och jag känner väl igen lokalen och därför kändes det tryggt och bra att välja den när vi skulle ha premiär för allmänheten.

Varför ska man åka ända till Göteborg ikväll och titta på er?

– Om man vill bli road, hänförd, förvirrad eller bara får en upplevelse – då ska man absolut komma, säger Anders.

– Om man är intresserad av sitt eget liv och sin egen tillvaro så är det här ett perfekt tillfälle. Man behöver inte må skitbra för att söka sig till vår föreställning, men man behöver inte heller må skitdåligt, säger Lasse.

– Och vill du bara gå dit och bli underhållen så går det bra det också, avslutar Anders.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons