Nyheter

Aladdin i lokal tappning

Vid fyra tillfällen fredag-söndag kommer en grupp ungdomar från Ulricehamn med omnejd att framföra musik-teater-uppsättningen Aladdin.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2010
dragare. Sultanen,Emelie Nilsson, i samspråk med prinsessan som spelas av Evelina Andersson I bakgrunden ses storvisiren, gestaltad av Sofie Gunnarsson.
dragare. Sultanen,Emelie Nilsson, i samspråk med prinsessan som spelas av Evelina Andersson I bakgrunden ses storvisiren, gestaltad av Sofie Gunnarsson.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Aladdins mor spelas av Kajsa Fält.
Aladdins mor spelas av Kajsa Fält.Foto: 
Sebastian Ring har skrivit manus och komponerat musiken. Dessutom medverkar han som musiker och berättare.
Sebastian Ring har skrivit manus och komponerat musiken. Dessutom medverkar han som musiker och berättare.Foto: 

Denna föreställning bjuder på en totalt omgjord variant av den klassiska historien om Aladdin, han med den underbara lampan, en av berättelserna ur Tusen och en natt.

Grundhistorien har Sebastian Ring tagit hand om och stuvat om riktigt rejält, och därtill komponerat musik.

Sebastian har stor erfarenhet av musik och teater, från bland annat Göteborgsoperan och Stadsteatern i Göteborg. I vår del av världen är han måhända mest känd som ansvarig för Slottsteatern på Torpa.

Där har han kommit i kontakt med Slottsteaterns unga garde, som han anser vara den mest begåvade ungdomsgrupp han någonsin arbetat med.

Nu har dessa åtta ungdomar gått samman och bildat gruppen Cassius vänner. Den uppsättning av Aladdin som har premiär på fredag utgör också gruppens första framträdande.

Givetvis finns den förtrollade lampan med i historien och man skall säkerligen känna igen historien, försäkrar Sebastian, men det finns en hel del annat inlagt, exempelvis drift med nutida sensationer som Idol och Antikrundan.

Pjäsen kommer att utspelas i IOGT-NTO:s ordenshus på Stenbocksgatan. 35 åskådare får plats i den salong som också kommer att utgöra en del av scenen.

– Publiken kommer att engageras, säger Sebastian.

Han säger att det kommer att bli en tekniskt enkel produktion, som skall visa att teater inte behöver vara överlastad.

Huvudrollen Aladdin spelas av 15-årige Simon Carlsson från Dalstorp. Honom har vi tidigare skrivit om i samband med hans debut i Trettondagsafton på Torpa år 2007.

Enligt Sebastian Ring var Simon självskriven i huvudrollen, en krävande sådan eftersom Aladdin står på scenen praktiskt taget hela tiden.

– Lite nervöst känns det förstås, medger Simon, men det skall bli skitkul så klart.

Arbetet med Aladdin i Sebastian Rings version startade för hans del under den gångna hösten. Sedan i lördags är ensemblen inne i en intensiv repetitionsvecka, som avslutas med premiär för fredag kväll, två föreställningar på lördag och en avslutningsföreställning på söndag.

Biljetter bokas på cassiusvanner@live.se.

Förutom Sebastian Ring, berättare, regissör, manusförfattare, kompositör och musiker, och Simon Carlsson som Aladdin, ingår i ensemblen även de följande: Evelina Andersson och Carl Sandin från Tranemo, Emelie Nilsson och Sofie Gunnarsson från Ulricehamn, Anton Lorentzson från Ambjörnarp, Kajsa Fält från Grimsås samt Daniel Fält från Tibro.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.