Nyheter

Vad hände bakom kulisserna?

Det tog inte ens en vecka efter invigningen innan det var dags att kungöra den första riktigt stora och positiva effekten av satsningen på Lassalyckan – Ulricehamn blir Vasaloppscenter för södra Sverige. Riktigt hur stort det här egentligen är, och kommer att bli, tror jag de flesta av oss har svårt att helt förstå i det här läget.
Nyheter • Publicerad 16 september 2011

Att ha fått den officiella kvalitetsstämpeln från Vasaloppet är få förunnat och Ulricehamn blir det elfte i landet och det tredje utanför Mora som kan erbjuda träningsanläggning och –möjligheter för de tre disciplinerna i Vasaloppet; cykel, löpning och skidor. Uricehamn blir därmed det enda Vasaloppscentrat söder om Värmland och man blir det i ett distrikt som är ett av de mest representerade i Vasaloppet.

De båda konstsnöanläggningarna i Vist och på Lassalyckan kommer att locka vinterturister till Ulricehamn i en ännu större omfattning än vad vi sett hittills och det blir förmodligen som undertecknad tidigt blev övertygad om – konstöanläggningen på Lassalyckan är den som kommer att ge mest tillbaka till kommunen. Att sy ihop ett paket med Nya Kurhotellet, Ulricehamns IF, Nuab samt - inte att förglömma – Welands stål är mycket bra gjort.

***

Det som däremot inte känns riktigt bra är hur det hela verkar ha gått till bakom diverse kulisser. Kan det vara en tillfällighet att Johnny Samuelsson blev bortmotad från Sporthotellet? Eller att Marcus Jönsson blev undanknuffad som lärare på skidgymnasiet? Det är också säkert fler än undertecknad som blev förvånad över snabbheten i den kommunala hanteringen av konstsnöanläggningen på Lassalyckan. Att Vasaloppscenter Ulricehamn är resultatet av en sedan lång tid tillbaka ordentligt genomtänkt planering står allt klarare och det är bara att buga för hur bra man lyckats genomföra det. Men hade det inte gått att lösa på ett betydligt smidigare och trevligare sätt än så som det verkar ha gjorts?

***

Allt är klappat och klart för att ta emot träningssugna Vasaloppsåkare och semesterfirande danskar. Och det där med After ski och andra glada upptåg efter avslutad dag i spåret/backen har man också tänkt igenom.

– Det är ju inte mer än tre mil till Borås, förklarade Jan–Eric Boström, vd Näringsliv i Ulricehamn.

Trevlig helg!

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.