Nyheter

Lassalyckan – the never ending story

Det är inte många frågor på senare tid som har engagerat kommuninnevånarna så mycket som Lassalyckan och det är helt förståeligt. En jätteinvestering som kommer att märkas i den kommunala plånboken framöver skall absolut granskas. Men jag blir lite bekymrad när debattörerna anser att det är nu som en del av frågorna skall diskuteras.
Nyheter • Publicerad 10 april 2011

När de olika sträckningarna av motorvägen presenterades så gick ett alternativ över Vistavallen. Därför letade kommunen efter en ny lokalisering för den idrottsplats man byggt sedan UIF blivit av med Ätravallen på grund av byggandet av r40. Fyra förslag togs fram och sedan fick allmänheten säga sitt. Valet blev Lassalyckan.

Varför protesterade ingen mot att Vistavallen skulle offras för motorvägen? Det kom inga arga insändare om valet av Lassalyckan heller. Därför förstår jag inte hur kommunen skulle kunnat agera på annat sätt än man gjort. Man ersätter Vistavallen på en plats som kommuninnevånarna själva varit med och valt. Även jag tycker att 129,3 miljoner kronor är en alldeles enorm investering men ser inga alternativ. Däremot så ser jag en klar fördel med att samla det mesta på ett och samma område.

Jag tror det här blir bra och jag hoppas att vi har råd med det. I vilket fall som helst så lönar det sig inte att gnälla nu!

***

Ulf Svensson (Mp) har vid ett par tillfällen gett uttryck för sina tankar i insändare, där han i sin roll som kommunpolitiker anser att kommunens satsning på Lassalyckan är helt överdriven och felprioriterad. Självklart får Ulf Svensson tycka detta och även torgföra sina åsikter. Men när han tycker att det skulle räcka med två fotbollsplaner så blir i alla fall jag lite fundersam. Har Ulf Svensson egentligen någon koll på vad han pratar om? Eller menar han att UIFK skall minska på sin verksamhet? Samme politiker gick för övrigt till val i höstas med löftet att han skulle jobba för att hålla nere investeringarna så att det inte blev något gräs på fotbollsplanerna.

Lite ironiskt så säger man ibland om någon – den där är inte dum men har lite otur när han tänker. Kan Ulf Svensson skylla på otur?

***

Behövs en ny isyta? Uppenbarligen tycker föreningarna detta och det bekräftas också av hur isschemat ser ut i nuvarande ishall. Men varför denna strid för en västlig placering? Finns det en dold agenda? De motiv som förts fram är inga som i alla fall jag faller för.

***

Yes - nu är den här. Äntligen!

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.