Annons
Nyheter

En stor lång väntan

Just nu är det bara en stor lång väntan. Man undrar när det blir fredagskväll, mildare väder, sportlov, kvalspel, skid–VM och skaldjurspaj.
Nyheter • Publicerad 28 januari 2011

Det blir ett par minuter ljusare för var dag men ändå känns det som det gråa breder ut sig allt mer. Kommer det någonsin att bli grönt gräs, sol, ljumma vindar, en köttbit på grillen och en immig i näven?

Vem kom på att ishockeyn skulle spela elva meningslösa omgångar efter nyår i stället för en omstart med exempelvis en Alltvåa? Förmodligen föreningarna i söder som har publik och därmed intäkter på sina matcher.

Annons

Det var ett bra beslut som togs, när det bestämdes att i satsningen på Lassalyckan även skulle ingå en ny konstsnöanläggning. För i och med den så blev det möjligt för Tingsholmsgymnasiet att med rimlig chans till godkännande kunna ansöka om att få starta nationell godkänd idrottsutbildning (NIU). Men visst är det märkligt att Skolverket slarvar bort Tingsholms ansökan. Och minst lika anmärkningsvärt att ingen tycker att det är något konstigt med det utan snarare något som tillhör den normala hanteringen. Jag kommer ALDRIG att förstå hur man tänker inom skolan.

Allt ljus på Dalsjöfors som är uppe i Damallsvenskan. Hemmamatcherna ville man spela på Ramnavallen men en oförstående kommun var inte beredd att satsa de pengar som krävdes för att anläggningen skulle få nödvändig standard. Därför hänvisade man Dalsjöfors till Borås arena, vilket gav upphov till stora protester från föreningen. Nu har man ändrat sig på kommunen och är beredd att fixa till Ramnavallen. Med påföljd att Dalsjöfors vill vara kvar på Borås arena. Vem har påstått att det skall vara enkelt?

Apropå damfotboll. Vi välkomnar förstås att Lisa Nilsson är tillbaka i UIFK. Allt som kan lyfta upp den lokala damfotbollen upp ur det mörker den befinner sig i för närvarande applåderas kraftigt.

Bra att göra i helgen: Bluebirds på Skottek eller Blue Mind på hotellet. Men bäst hade varit om de inte varit här under samma helg.

Veckans Spotify: Be mig inte förklara hur men på något vis så hamnade jag på Kenny Rogers och Christmas in America. Jösses! Nästan så man börjar tycka att Bohemian rhapsody är en liten opretentiös truddelutt.

Det borde finnas fler klubbar som IK Högaborgs atleter.

Visst förstår man utmaningen i att visa vilken bra skidstad Ulricehamn är genom att ta hand om både Götalandsmästerskapen och Västgötaloppet samma helg. Men hade det inte gett lika bra PR om det varit uppdelat?

Räddningen i mörkret heter Youtube. Där hittar man Abbot & Costello: Who?s on first?

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons