Annons
Nyheter

En lokal spaning på året som gått

Ring ut det gamla och in det nya. Bort med det som varit, fram med nytt och fräscht.
Nyheter • Publicerad 21 januari 2014

Nyår är tid för framåtblickande men också tid för summering. Som vanligt summerar vi både nyhetsåret och sportåret i dagens tidning. Ett bra nyhetsår och kanske ett lite svagare sportår, sett till dramatik och framgångar.

En egen privat spaning från 2013 är att det blir mindre tid över till annat än familjen med två barn än med ett.

Annons

Jag konstaterar i ett Ulricehamnsperspektiv följande saker från året som gått:

? Det nya Ulricehamn möter det gamla.

Den nya lägenhetsbebyggelsen delar staden i två läger, för och emot. De nya papperskorgarna delar staden i två läger, fulla eller snygga. Utvecklingen mot ett handelscentrum vid Ubbarp splittrar. Utveckling eller avveckling?

? Lassalyckandebatten svänger.

Efter flera år då många röster höjts för att Lassalyckan varit ett kommunalt slöseri överväger nu lovorden. Både besökare vid anläggningen och närboende uttrycker sitt gillande. Ulricehamn har fått en sportanläggning i mästarklass.

? Politikerna har blivit försiktigare.

Efter skoldebatten tidigt under året har svängrummet i politiken varit mindre. Med det som bakgrund blir valåret 2014 extra intressant.

? Folk tycker det förväntade.

2013 har varit något av ett genombrottsår för tyckande i sociala medier, hos den breda massan. Det tråkiga är att alla tycker samma sak, det förväntade och politiskt korrekta. Debatten blir mer likriktad än diviersifierad, trots möjligheter till motsatsen.

Till sist. 2013 var året då Dalstorp var bäst på allt, då vattnet kom och gick, då reningsverket fortsatte lukta skit och då Ulricehamns tidning stod sig som en av de starkaste i hela Sverige.

Annons

Det sista är jag speciellt glad över.

Henrik Ericson

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons