Annons
Nyheter

Det är här det händer

Kanske var det vårvärmen, kanske musiken i mina öron, kanske allt negativt som har stått i tidningen de senaste dagarna. Kom det sig i alla fall att jag tänkte så här på min väg till jobbet att Ulricehamn är den bästa platsen att bo på och världens medelpunkt.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2012

Här går varje dag människor till jobbet och gör sitt bästa. Här tar människor av sin fritid och gör vad de kan för att förvalta våra gemensamma resurser så bra som möjligt.

Här anstränger föräldrar sig till sitt yttersta för att barnen ska ha det bra. Här har vi mat, plats, fritid och tak över huvudet. Och de flesta har ett jobb att gå till.

Annons

Här kan jag gå ut och jogga i stilla mak längst en sjö minst lika vacker som någon annan sjö i hela världen. På dess is har människor dött i krig, vid dess kant slagits för frihet, rösträtt, jämställdhet och ett värdigare liv. Här har människor startat med två tomma händer och byggt en framtid för sig själv och andra. Här har världshistorien satt sina spår, gjort sina ärr. Här är händelsernas centrum precis lika mycket som på någon annan plats i världen.

Jag säger det igen:

Det är här det händer precis lika mycket som på någon annan plats i världen.

Här, på just den här platsen där jag och du går och trampar finns det människor som älskar lika hett som någon annan stans på jorden, som är lika modiga, givmilda, vackra och kreativa som någon annan stans på jorden.

En del tonåringar tycker annorlunda. Det är i sin ordning. Det är deras jobb. Men vi andra har inget val.

Visst finns det skönhetsfläckar även här, men en av de största är att vi inte tror på oss själva och på vårt hem. Och med tanke på allt vi har är det nästan ofint att prata fel och brister.

För med eller utan vårvärme är jag säker, bättre än så här blir det inte.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons