Annons
Kind

Stöttar butikerna: ”Det personliga mötet går inte att ersätta”

Köpmannaföreningen Svenljunga köping arbetar för att Svenljunga ska ha ett levande centrum. Centrumutvecklare Charlotta Juntorp ser positivt på framtiden.
Svenljunga • Publicerad 11 september 2017
Arkivbild: Charlotta Juntorp, centrumutvecklare på Svenljunga köping.Foto: Agnes Westberg

Charlotta Juntorp fungerar som ett stöd när butikerna Änglaboden och Pampolina nu ligger ute till försäljning.

– Vi försöker hjälpa till och sprida budskapet i våra nätverk, bland annat genom företagarföreningarna. Alla vill ju att butikerna ska finnas kvar, säger Charlotta Juntorp.

Annons

Centrumhandeln har varit en aktuell fråga i hela landet senaste åren, där lokala butiker tampas med konkurrens från bland annat större köpcentrum och näthandeln.

– Jag tror att folk vill ha den service som det ger att gå in i en butik. Det personliga mötet går inte att ersätta, säger Charlotta Juntorp.

Hon betonar att det går bra för de större företagen på orten, vilket hon tror kommer leda till fler anställda som flyttar eller pendlar till Svenljunga framöver. Något som butikerna kan ta tillvara på.

– Det gäller att vara på tårna. Alla kanske inte flyttar till Svenljunga, men de har sin vardag här. Det innebär att de kommer till centrum och handlar, säger Charlotta Juntorp.

Köpmannaföreningen skulle gärna önska att det fanns fler butiker i Svenljunga, exempelvis en sportbutik och en skoaffär. Charlotta Juntorp understryker vikten av att det händer saker på orten.

– Vi har ett levande centrum, säger Charlotta Juntorp.

Agnes Westberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons