Nyheter

Tingsholmsesteterna ger Trollkarlen från OZ

Årets musikal i Tingsholm är klassikerna Trollkarlen från OZ. Det är treorna från teater-, musik- och bildlinjerna som är engagerade. Tvåorna svarar bland annat för ljussättningen.
Nyheter • Publicerad 3 mars 2010
Fantasifulla och färgglada skepnader uppträder i Trollkarlen från OZ.
Fantasifulla och färgglada skepnader uppträder i Trollkarlen från OZ.Foto: 

Teaterledaren Jan M Hermfeldt förklarar valet med att historien i högsta grad är aktuell även i vår tid, då historien handlar om vikten av att hålla samman för att på så sätt skapa en bättre värld.

Även vikten av att avslöja bedragare, i det här fallet trollkarlen, betonar Hermfeldt.

Så här beskriver han historien:

”När jag läste manuset funderade jag på vad som behövs för att drömmen om en annan värld skulle kunna bli verklighet. Jag tror att huvudpersonerna visar oss detta under pjäsens gång. Vi följer Dorothys livsvandring, där hon möter många hinder som hon tillsammans med sina vänner övervinner genom att samarbeta och använda sig av mod, hjärna och hjärta.

Dorothy råkar ut för en tornado, som förflyttar henne tillsammans med hennes hund Toto till landet OZ. Hon får snart veta att den enda som kan hjälpa henne hem igen är Trollkarlen från OZ som bor i Smaragdstaden. På vägen till Trollkarlen, en färd som kommer att kantas av svårigheter, träffar hon på Fågelskrämman, Plåtman och Lejonet, vilka slår följe med henne till Smaragdstaden för att besöka trollkarlen.”

Trollkarlen från Oz skrevs av amerikanen Frank Baum 1939.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.